23948sdkhjf

Nyt lys skyder ESCO-aftale i gang

Opstarten på ESCO-samarbejdet mellem energiselskabet El-Con og Favrskov Kommune blev officielt markeret onsdag den 24. september.
Allerede i juni måned blev projektet med skiftet til de nye energibesparende LED-armaturer så småt begyndt i Hadsten, men i går blev det mere officielt markeret, at den 15-årige ESCO-aftale med El-Con nu er i gang. Det skete, da udvalgsformand Kurt Andreassen var med til at sætte en ny LED-lampe op i Bøgehaven i Hadsten.

Aftalen omfatter renovering, drift og vedligehold af kommunens vejbelysning. Aftalen skulle give en årlig driftsbesparelse på cirka 4,75 millioner kroner, og en mere energibesparende belysning.

Cirka 6.000 gadelygter udskiftes
For El-Con betyder aftalen, at firmaet i 2014-16 udskifter cirka halvdelen af de i alt 11.000 eksisterende gadelygter med nye LED-armaturer. Opgaven løses med afsæt i kommunens vejbelysningsplan og på baggrund af EU´s ECO designdirektiv, der forbyder køb af kviksølvlyskilder fra 2015. Målet er også at udskifte til nye gadelygter, der giver et bedre lys og samtidig ser mere ens ud.

I 2014 bliver belysningen i Hadsten og Søften renoveret. Næstre år er turen kommet til Hinnerup, Grundfør, Selling, Ødum, Hadbjerg og Voldum. I 2016 renoveres belysningen i de øvrige byer i kommunen, hvor der er en potentiel energibesparelse, der kan finansiere udskiftningen eller kviksølvlyskilder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078