23948sdkhjf

EU-støtte skal gøre lollandsk vind- og bølgekraftanlæg kommercielt

Virksomheden Floating Power Plant i Nakskov, der står bag et unikt vind- og bølgekraftprojekt, ser nu mod EU i håb om at få millionstøtte til at tage projektet fra det nuværende eksperimentelle stadie til et kommercielt stadie.
Det skriver Zealand Denmark.

Flydende elværker, som det Floating Power Plant har til at stå ud for Onsevig ved Lolland, skal med tiden stå ud for vestkysterne i Europa, USA, Sydamerika og Australien. Det er i hvert fald ambitionen hos direktør i Floating Power Plant, Ander Køhler. Og støttemillioner fra EU skal hjælpe opfindelsen på vej.

- Hvis det her projekt går igennem, er det det, der flytter os fra at være en tosset opfinder i Danmark til at være et kommercielt selskab i drift med omsætning, siger Anders Køhler til Zealand Denmark.

Floating Power Plant har allieret sig med energiselskaber, værdikædeselskaber og universiteter fra Belgien, England og Danmark og skal i næste led bygge et nyt elværk ud for den belgiske kyst. Og efter flere møder i Bruxelles med de kommende partnere og et enkelt med en repræsentant for Europa-Kommissionen, som i sidste ende skal godkende eventuel støtte til projektet, tegner det ifølge direktøren lyst for det danske projekt.

- Vi står godt, for vi er de eneste i verden, der gør det, som vi gør. Og så fik vi da noget god feedback fra repræsentanten for Kommissionen, siger han til Zealand Denmark og understreger, at det netop var Floating Power Plants måde at kombinerer vind- og havenergi, der fangede Kommissionens opmærksomhed.

Floating Power Plant vil nu forsøge at få del i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020 og håber på et støttebeløb på den gode side af 20 mio. euro, hvilket svarer til 70 procent af projektets samlede budget på godt 35 mio. euro.

Det er ifølge Anders Køhler endnu for tidligt at afsløre navnene på Floating Power Plants partnere i projektet, da konsortiet endnu ikke er endeligt på plads. Men han siger til Zealand Denmark, at der er tale om solide og kompetente partnere på både kundesiden, produktionssiden og universitetssiden.

Originalartikel: http://www.zealanddenmark.eu/blog/nyhed/...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078