23948sdkhjf

Energiforsyningen i Køge ensarter styringen af sine pumpestationer

Hos Energiforsyningen i Køge er 110 pumpestationer blevet koblet på Grundfos Dedicated Controls, og yderligere 60 stationer er på vej.
Efter kommunesammenlægningen i 2007 skulle de ansatte hos Energiforsyningen i Køge kunne betjene fire forskellige PLC-systemer, når de kørte ud til spildevandsalarmer på kommunens 170 pumpestationer.

Det var mere, end man kunne forlange, mente driftskoordinator Bill Glentved, og da elektronikken i mange af stationerne var ældgammel, benyttede han for godt tre år siden lejligheden til at tjekke markedet for ny teknologi.

- Sammen med mine kolleger så vi på forskellige styringer med det formål at vælge én løsning til alle kommunens pumpestationer. I den proces blev vi opmærksomme på, at vi nok med fordel kunne vælge en ’guldløsning’ fra starten – en løsning, hvor vi også installerede intelligente motorværn, så vi kunne få endnu mere funktionalitet og endnu flere informationer at styre efter, fortæller Bill Glentved og tilføjer:

- Mange vil nok vælge at spare motorværnene, men de få tusinde kroner pr. station – set i forhold til hele anlægsinvesteringen – tror jeg er rigtig godt givet ud.

Afdelingsleder Christian Eckhardt Poulsen fra Team Controls hos Grundfos er helt enig. I samarbejde med Bill Glentved udarbejdede Grundfos en kombineret styring/motorværns-løsning, der for tre år siden blev installeret i de første par stationer som test og efterfølgende i de resterende.

I dag er 110 af pumpestationerne hos Energiforsyningen koblet på Grundfos Dedicated Controls, og yderligere 60 pumpestationer står for skud. Samtidig har Energiforsyningen valgt Grundfos' system, når der i løbet af de kommende måneder skal anlægges 105 pumpestationer i det åbne land.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095