23948sdkhjf

Borgerinddragelse giver opbakning til vindmøllepark

Et mølleprojekt med seks 150 meter høje vindmøller har fået medvind i Jammerbugt Kommune. Borgerinddragelse er med til at skabe stor lokal opbakning
Teknik- og miljøudvalget i Jammerbugt Kommune har netop godkendt forslag til lokalplan for et område ved Østrup syd for Saltum, hvor man planlægger at rejse seks 150 meter højre vindmøller og et besøgscenter, der skal give offentligheden et større indblik i vindenergi i almindelighed og vindmølleparken i Østrup i særdeleshed.

Det skriver Nordjyske.

I forbindelse med den offentlige høringsproces har man modaget 26 høringssvar, hvoraf størstedelen var positive tilkendegivelser af projektet. Kun fem høringssvar udtrykte modvilje mod planerne, og det er der en helt særlig grund til, mener formanden for teknik og miljøudvalget Jens Christian Golding.

- Ansøger (Jysk Vindenergi, red.) har meget tidligt i projektfasen inddraget lokalbefolkningen, og jeg tror ikke, man kan finde andre steder, hvor der er så stor lokal opbakning. Jeg har stor forståelse for borgernes bekymringer omkring blandt andet støj, men vi følger det gældende regelsæt, siger Jens Chr. Golding.

Bekymringerne fra borgerne går ud over støjgener på møllernes dominans og frygten for at ejendomme nær parken taber i værdi.

Kommunalbestyrelsen tager endelig stilling til lokalplanforslaget sidst i august.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078