23948sdkhjf

Topsøe lukker brændselscelle-eventyr

Datterselskabet Topsoe Fuel Cell lukker, og 90 medarbejdere mister jobbet.
Som led I lukningen stopper Haldor Topsøe alle sine udviklingsaktiviteter inden for solid oxide fuel cell-teknologien, mens visse dele af udviklingen af solid oxide electrolysis cell-teknologien flyttes til andre dele af koncernen.

Topsoe Fuel Cell har i dag 117 medarbejdere, og af disse mister 90 nu deres arbejde.

- Vi tror på, at et fokus på SOEC og en sammenlægning af aktiviteterne med moderselskabets omfattende kompetencer er den rigtige vej fremad med det formål at kommercialisere konkrete produkter inden for en relativt kort tidsramme. Ved at snævre vores fokus ind og fokusere og integrere de to selskabers knowhow kan vi udnytte teknologien og den viden, der er opsamlet gennem årtiers udvikling inden for brændselsceller, men med et væsentligt nedskaleret investeringsniveau, siger Bjerne S. Clausen, CEO hos Haldor Topsøe.

- Gennem årene har vi investeret mere end 1,5 mia. kr. i kommercialiseringen af vores teknologi, men vejen til markedet har vist sig at være langt mere udfordrende og tidskrævende end forventet. Som eneejer af Topsoe Fuel Cell kan vi ikke længere forsvare de investeringer og den risiko, der er nødvendig for at flytte virksomheden fremad. SOFC forbliver en udfordrende teknologi, og betydelige investeringer er nødvendige. I tillæg er fremtidig succes stærkt afhængig af lovgivning, energiomkostninger og markedet, siger Bjerne S. Clausen.

Haldor Topsøe forventer, at lukningen af Topsoe Fuel Cell betyder en nedskrivning på 200 mio. kr. i andet halvår af 2014.

Lukningen kom samtidig med, at Haldor Topsoe offentliggjorde regnskab for første halvår af 2014. Det viste en omsætning på 2,705 mia. kr., hvilket svarer til en nedgang på 5 procent sammenlignet med året før. I samme periode faldt overskuddet med 26 procent til 230 mio. kr.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094