23948sdkhjf

Aalborg Portland vil hente energi fra egne vindmøller

Fem nye vindmøller skal fra slutningen af 2015 dække 20 procent af cementproducentens årlige elforbrug på omkring 241.000.000 kilowatt/timer.
Aalborg Portland har netop ansøgt Aalborg Kommune om tilladelse til at stille fem vindmøller op, som på sigt skal dække 20 procent af cementproducentens gigantiske elforbrug. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Den grundlæggende idé er, at vi gerne vil reducere de store omkostninger, vi har til energi og miljøafgifter, og det stemmer fint med kommunens ønske om at udfase de fossile brændstoffer, siger miljø- og energichef Preben Andreasen fra Aalborg Portland til Nordjyske Stiftstidende.

Han oplyser, at det endnu ikke er afgjort, hvor vindmøllerne præcist skal placeres, og den mængde strøm, de kommer til at frembringe, vil afhænge af deres størrelse, der heller ikke er fastlagt endnu, bortset fra, at de ventes at få en højde på maksimalt 149 meter.

Hvis tilladelsen til at opstille møllerne kommer i hus senest ved årsskiftet, vil de første møller være i drift sidst i 2015.

Ifølge Aalborg Portland miljø- og energichef overvejer virksomheden desuden senere hen at søge om tilladelse til at opstille yderligere fem møller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094