23948sdkhjf

Forskere bag førerløs p-teknologi til elbiler

Millioner af euro er med til at udvikle ny teknologi til parkering og opladning af elbilen - via smartphone og app uden fører.
Forskere fra Tyskland, Italien, Storbritannien og Schweiz har tidligere på året testet et nyt parkeringssystem til elbiler. EU har investeret 5,6 mio. euro i systemet, der sikrer parkering og opladning af elbilen via smartphone, gps og app.

V-Charge parkerer bilen uden fører
Forskerne har under V-Charge Consortium udarbejdet et fuldautomatisk parkerings- og ladesystem til elbiler i offentlige p-huse.

Teknologien bag gør det muligt for føreren af elbilen at efterlade sin bil ved indgangen til parkeringshuset og efterfølgende anvende sin smartphone og en app til at sætte den resterende del af parkeringsprocessen i gang.

Via app'en forbindes køretøjet med parkeringshusets server, og bilen kører af sig selv hen til en ledig plads med mulighed for opladning af bilen. Afhentning af bilen sker ligeledes via smartphone og app.

Styres via gps eller kameraer
Siden gps-systemet, som systemet er baseret på, ikke altid er fuldt funktionsdygtigt inde i et parkeringshus, har forskerne udstyret elbilerne med kameraer, således at navigationen af bilen kan ske uden uheld.

I april præsenterede forsker-teamet deres seneste version ved en test-drive i Stuttgart Lufthavn. En succesfuld test, som nu har sendt forskerne ud på den sidste fin-justering af teknologien, således at den kan foretage mere præcise manøvre og fungere under ekstreme vejrforhold.

Projektet afsluttes I 2015, og resultaterne ventes at anvendes til kommercielle formal inden for de kommende år.

Se videoen af V-Charge


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125