23948sdkhjf

Dong sælger andel i havmølleprojekt for 4,5 mia. kr.

Et konsortium af danske pensionsinvestorer har købt Dong Energys halvdel af det tyske havmølleprojekt Gode Wind 2 på 252 MW.
Dong Energy underskrev den 17. juli 2014 en aftale om at sælge halvdelen af det tyske havmølleprojekt Gode Wind 2 på 252 MW til et konsortium af danske pensionsinvestorer (PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse). Hermed bliver mere end 840.000 pensionsopsparere til medejere af havmølleparken.

- Vi er meget glade for at kunne indgå et havmøllepartnerskab med PKA for anden gang og samtidig byde andre danske pensionsinvestorer, som vi ikke har samarbejdet med tidligere, velkommen som medejere på Gode Wind 2. Det er en vigtig del af Dong Energys forretningsmodel, at institutionelle investorer anser partnerskabet med Dong Energy som en attraktiv investeringsmulighed. Det er vores mål at tredoble vores installerede kapacitet i 2020 sammenlignet med de 2,2 GW, som vi har i dag. Dagens aftale giver os mulighed for at frigøre kapital, så vi kan fortsætte vores investeringsprogram, og hjælper os dermed med at nå vores mål, siger Samuel Leupold, EVP i Dong Energy Wind Power.

Den samlede salgspris er cirka 600 mio. euro (4,5 mia. kr.), der vil blive betalt i løbet af perioden 2014 til 2016. PKA overtager ved gennemførelsen af transaktionen 24,75 procent af Gode Wind 2, mens Industriens Pension overtager 10,5 procent, Lærernes Pension 8,75 procent og Lægernes Pensionskasse 6 procent.

Parterne har aftalt, at Dong Energy, skal levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Gode Wind 2 fra Dong Energys drifts- og vedligeholdelsesbase i Norddeich. Parterne har endvidere indgået aftale om, at Dong Energy vil have ansvaret for at sælge den producerede elektricitet fra Gode Wind 2.

Opførelsen af Gode Wind 2 forventes påbegyndt i 2015, og fuld drift af denne og naboparken Gode Wind 1 forventes i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125