23948sdkhjf

290 mio. kr. til Vestjysk bioraffinaderi

Energistyrelsen har netop bekræftet, at Maabjerg Energy Concept har fået tilsagn om EU-støtte fra NER300-programmet i form af en driftsgaranti på cirka 290 millioner kroner.
Planerne om at bygge en stor fabrik til fremstilling af 2. generations bioethanol mellem Holstebro og Struer er kommet et meget stort skridt nærmere med tilsagnet om driftsgaranti på cirka 290 millioner kroner.

Maabjerg Energy Concept er et konsortium bestående af DONG Energy, Novozymes samt nordvestjyske energiselskaber. Konsortiets bestyrelsesformand Jørgen Udby er meget glad for beskeden fra EU, men han venter lidt endnu med at lade champagnepropperne springe.

- Tilsagnet om støtte til NER300-ansøgningen er en helt fantastisk positiv nyhed og en blåstempling af projektet fra EU. Det er en kæmpe-cadeux til projektet og de medarbejdere, som har arbejdet intenst på teknologien, økonomien og alt det praktiske siden sommeren 2011. Det giver os ny energi til at få projektet helt i mål, siger Jørgen Udby.

Afsætningen skal sikres
- EU-støtten er et helt afgørende skridt på vejen. Men vi er nødt til også at sikre os, at vi kan afsætte de 80 millioner liter 2G-bioethanol, som vi forventer at producere. Det kræver, at der er et politisk krav om, at benzin skal iblandes en vis minimumsmængde af 2G-bioethanol, forklarer Jørgen Udby, der også mener, at man er kommet et skridt nærmere på dette område, gennem ministerrådets netop vedtagne krav om minimum 0,5 % 2G iblanding, med mulighed for nationalstaterne til at sætte højere krav.

- Vi er vidende om at en række lande i EU er meget tæt på at fastsætte højere nationale krav, siger Jørgen Udby.

MEC parterne er netop nu ved at færdiggøre den endelige Forretningsplan 3.0, og der er glædelige nyheder på vej her også, idet parterne igen har formået at forbedre økonomien i projektet.

- Som det ser ud nu, behøver vi med stor sandsynlighed ikke mere supplerende støtte ud over NER-støtten, og vi mangler således alene, at man vedtager ambitiøse nationale iblandingskrav, og en anerkendelse af, at projektet kan gennemføres som et samlet varmeforsyningsprojekt, slutter Jørgen Udby.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082