23948sdkhjf

Borris Elforsyning overdrager netaktiviteterne til EnergiMidt

Myndighedernes model for effektiv netdrift vil i fremtiden gøre det sværere at drive en sund el-forretning. Medlemmerne i transformerforeningen Borris Elforsyning har derfor sagt ja til at overdrage netaktiviteterne til EnergiMidt.
Tidligt i 2014 henvendte Borris Elforsyning sig til EnergiMidt vedrørende mulighederne for et samarbejde, og det har nu resulteret i, at de to forsyningsselskaber har indgået en aftale om, at EnergiMidt overtager netaktiviteterne, og at Borris Elforsynings 600 medlemmer bliver andelshavere i EnergiMidt.

Netop hensynet til kunderne har været en væsentlig årsag til, at man tog kontakt til EnergiMidt, forklarer bestyrelsesformand i Borris Elforsyning Steen Buhl Larsen:

- Det har været nærliggende at lede efter en løsning, som varetager medlemmernes interesser bedst muligt. Med alle de restriktioner som Energitilsynet til stadighed pålægger elselskaberne er det vanskeligt at drive en rentabel elforsyning. Derfor tog vi kontakt til EnergiMidt og vi blev hurtige enige om, at et samarbejde giver rigtig god mening. I særdeleshed for vores kunder.

Flere fordele for kunderne i Borris
I forbindelse med EnergiMidts overtagelse af netaktiviteterne i Borris oprettes en almennyttig fond på 4,5 millioner kroner, som skal yde støtte til aktiviteter i Borris og omegn. Samtidig sættes gang i udskiftning af målerne hos kunderne, og muligheden for at få fiberbredbånd på andelshavervilkår er kommet tættere på.

Med de nye fjernaflæste målere får borgerne i området lettere adgang til deres forbrugsdata og vil få bedre forudsætninger for at kontrollere og minimere elforbruget via EnergiMidts hjemmeside.

Steen Buhl Larsen er glad for, at hans medlemmer som andelshavere i EnergiMidt både får stillet ny teknologi til rådighed og at de kunder i området, som endnu ikke er tilsluttet EnergiMidts fiberbredbånd får et nyt tilbud om tilslutning.

Naturligt at forene kræfterne
I EnergiMidt glæder man sig til at byde de nye andelshavere fra Borris velkommen. Ifølge Mads Miltersen, administrerende direktør i EnergiMidt Net A/S, er samarbejdet mellem Borris Elforsyning og EnergiMidt en naturlig følge af en tendens, som har været fremherskende gennem flere år:

- EnergiMidt er selv resultatet af, at tre energiselskaber i 2002 valgte at gå sammen – og siden er der kommet flere til. At flere end 235.000 kunder i vores forsyningsområde i dag har strøm i kontakten og adgang til et effektivt drevet elnet skyldes, at forudseende energiselskaber gennem årtier har valgt at fusionere for at opnå stordriftsfordele.

Beslutningen om EnergiMidts overtagelse af netaktiviteterne fra Borris Elforsyning er blevet vedtaget på to generalforsamlinger i maj og juni i Borris samt i EnergiMidt Net A/S. Aftalen skal endeligt godkendes af Energistyrelsen og vil få regnskabsmæssig virkning fra den 1. januar 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093