23948sdkhjf

RVV afslutter seismiske undersøgelser

Rønne Vand & Varme har netop afsluttet de seismiske undersøgelser. Resultaterne vil vise om der er gode muligheder for geotermisk varme i undergrunden i og omkring Rønne.
Rønne Vand & Varme (RVV) har netop sendt det tyske firma DMT GmbH & Co. KG hjem med de indsamlede data fra de mange seismiske undersøgelser, der netop er foretaget i og omkring Rønne samt i havet ud for Rønne.

- Vi afventer nu databehandlingen af de mange indsamlede målinger af undergrunden omkring Rønne. De bearbejdede data forventer vi at modtage i eftersommeren 2014. Herefter skal resultaterne vurderes, og er der gode muligheder for geotermisk varme i undergrunden, skal det besluttes om man vil gå videre med næste fase af projektet, skriver RVV på sin hjemmeside, hvor man også har kunnet følge de seismiske undersøgelser.

Læs også: Bornholmere vil have geotermi

Målinger på land & på vand
Inden de egentlige målinger gik i gang lavede man en såkaldt parameter-test, hvor man bestemte hvorledes målingerne skulle foretages.

På land har man gennenmført vibrering med store vibratorer. Maskinerne sender lydbølger ca. 3 km ned i undergrunden. Lydbølgerne ligger fra 10-100 Hz. På overfladen registreres reflektionerne af såkaldte geofoner.

En stor del af målinger på Bornholm er foregået på havet ud for Rønne. Der er foretaget målinger på to linier vinkelret ud fra kysten og en linie vinkelret på disse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062