23948sdkhjf

Trefor indvier to nye transformerstationer i Fredericia

Det er udbygningen af Hejre-feltet i den danske del af Nordsøen, og Dong Energys deraf følgende udvidelse af råolieterminalen i Fredericia, som modtager og behandler produktionen af olie, der er baggrunden for opførelsen af de to 60/10 kV transformerstationer.
Dong Energy har et samlet anlægsprojekt i omegnen af to mia. kr., hvoraf prisen for de to transformerstationer og etablering af 60 kV net udgør 25 mio. kr.

- Vi er naturligvis glade for at kunne opføre og idriftsætte de to nye stationer, så vi på den måde kan være med til at understøtte erhvervsudviklingen i Trekantområdet. Når der viser sig behov for større kapacitet i vores El-net, er det normalt altid, fordi der er en positiv udvikling i produktionskapacitet og arbejdspladser, siger Per Sørensen, chef for Trefor El-net.

De to nye 60/10 kV transformerstationer er beliggende henholdsvis på Ydre Ringvej og Vestre Ringvej i Fredericia og har hver en kapacitet på 25 MW. Heraf trækker Dong Energy lige knap 20 MW.

To stationer for at være på den sikre side
I princippet kunne en enkelt 60/10 kV transformerstation klare den øgede efterspørgsel, men Dong Energy har ønsket at øge leveringssikkerheden ind til råolieterminalen, og derfor har Trefor El-net i samarbejde med Dong Energy valgt at opføre to transformerstationer.

- Ved at idriftsætte to redundante 60/10 kV transformerstationer kan vi uden videre flytte den samlede belastning fra den ene transformerstation til den anden i tilfælde af nedbrud, revision af anlæg eller lignende. Vores kunder forventer en meget høj leveringssikkerhed og de forventninger, gør vi selvfølgelig alt for at leve op til, siger Per Sørensen.

Begge transformerstationer vil være i kontinuert drift for at sikre leveringssikkerhed til råolieterminalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11