23948sdkhjf

Rambøll og Semco indgår aftale med Hess Danmark

Rambøll Olie & Gas og Semco Maritime skal de kommende 5 år samarbejde om totalentreprise på Hess Danmarks platforme i den danske del af Nordsøen. Kontrakten skaber godt 100 arbejdspladser i Esbjerg.
I en banebrydende og omfattende samarbejdsaftale skal Rambøll og Semco Maritime i de kommende 5 år levere alt fra ingeniørydelser, indkøb, kvalitetssikring og offshore-bemanding til det fulde projektansvar for byggeprojekter til Hess Danmarks platforme ved Syd Arne-feltet. Ud over at samarbejde om at opretholde den nuværende olieproduktion på Syd Arne-feltet åbner kontrakten mulighed for en yderligere udbygning af feltet med hjælp fra de to virksomheder.

Udstyr bygges på land
De to danskbaserede ingeniørvirksomheder har gennem flere år arbejdet for Hess Danmark på Syd Arne-komplekset, der efter tre års kraftig udbygning har påbegyndt olieproduktion fra 2 nye platforme og 11 nye brønde. Den nye aftale er et egentligt partnerskab, hvor Rambøll og Semco Maritime skal koordinere og løse de forskellige typer arbejdsopgaver i tæt samarbejde.

For Hess Danmark medfører aftalen smidigere koordinering og en mere effektiv arbejdsgang. Det betyder blandt andet, at udstyr bygges på land, hvorefter selve installeringen kan times præcist med det øvrige arbejde på Syd Arne. Dermed forstyrres den daglige olie- og gasproduktionen mindst muligt.

- Fordelene ved partnerskabet er til at få øje på, for når der bliver skabt en så stærk bro mellem onshore og offshore aktiviteter, får vi en højere kvalitet i leverancerne og et absolut minimum antal afbrydelser af driften, hvilket jo er så dyrt for olieselskaberne, siger John Sørensen, administrerende direktør for Rambøll Olie & Gas og tilføjer:

- For vores medarbejdere giver det også stor tilfredshed at arbejde for en kunde som Hess. De er gode til at inddrage os aktivt i beslutninger og har behov for alle spidskompetencer i begge virksomheder. Det sætter vi stor pris på, for det gør det spændende at arbejde sammen”.

Konsolidering af langvarigt samarbejde
Administrerende direktør for Semco Maritime, Steen Brødbæk, glæder sig over, at aftalen konsoliderer et langvarigt samarbejde mellem Rambøll og Semco Maritime om leverancer og ydelser til Hess Danmark.

- Samarbejdet bekræfter, at to danskbaserede virksomheder er i stand til at løse komplekse opgaver i tæt samspil. Vi forventer, at samarbejdet giver mulighed for at udvikle en endnu stærkere base for projekter lige fra de første studier og engineering over konstruktion til endelig offshore-installation og idriftsættelse. Vi er glade for, at de kompetencer, som vi har opbygget gennem årene, efterspørges af en verdensledende operatør som Hess Danmark. Det ser vi som en blåstempling.

Kontrakten, der har stor strategisk betydning, skaber cirka 100 arbejdspladser i Esbjerg på årsbasis. Kontrakten løber i 5 år med option på forlængelse i en ny 5-årsperiode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078