23948sdkhjf

Seas-NVE og NRGi slår pjalterne sammen

Seas-NVE og NRGi er blevet enige om at sammenlægge de to selskabers fiberaktiviteter. Det fælles selskab får navnet Fibia og der indskydes et betydeligt kapitalbeløb i det selvstændige selskab med aktiver på 2,5 mia. kr.
Fibia etableres som et selvstændigt selskab med aktiver på 2,5 milliarder kroner, og der bliver indskudt et betydeligt kapitalbeløb, som sikrer, at Fibia i de kommende år kan sætte fart på udrulningen af fibernet.

I første omgang vil Fibia koncentrere sig om Seas-NVE og NRGi’s respektive regioner, men ambitionerne er større end Sjælland og Østjylland. Ved etableringen ejer Seas-NVE 65,5 procent af Fibia, mens NRGi’s ejerandel er på 34,5 procent.

- Dette er en historisk fusion, der vil få betydning for udbredelsen af lynhurtigt internet i Danmark. Ved at sammenlægge vores fiberaktiviteter i Fibia kommer vi til at stå endnu stærkere i et konkurrenceudsat marked, og vi kan komme ud med fibernet til endnu flere af vores andelshavere. Fibia bliver en ledende aktør i udbygningen af Danmarks digitale infrastruktur. Derigennem sikrer vi lokal, regional og national udvikling og konkurrencekraft, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE og bestyrelsesformand i Fibia.

Åben alliance
Fibia bliver et af de største fibernetselskaber i Danmark. Selskabet har passeret mere end 200.000 husstande og erhvervsvirksomheder med fibernet, og har over 70.000 kunder.

- Fiberaktiviteterne i Seas-NVE og NRGi passer rigtig godt sammen, men vi vil gerne have flere med. Derfor er vi meget åbne for dialog med andre fibernetselskaber, der kan se en fordel i at blive en del af Fibia, siger Jesper Hjulmand.

- Vi opnår betydelige stordriftsfordele ved sammenlægningen af fiberaktiviteterne i Fibia, og de fordele vil komme andelshaverne til gode ved, at vi skaber et endnu mere effektivt og lønsomt selskab, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Fibia har et stort potentiale med mere end 600.000 hustande og over 65.000 erhvervsvirksomheder i Region Sjælland og i Østjylland. Herudover har Fibia også fibernet og kunder i Storkøbenhavn, og selskabet planlægger at investere et milliardbeløb over de kommende år, der skal sikre, at flest mulige hustande og erhvervsvirksomheder kan få fremtidens infrastruktur - fibernet. Eksisterende fibernetkunder i henholdsvis SEAS-NVE og NRGi fortsætter på samme vilkår som hidtil.

Fusionen af de to selskaber afventer konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094