23948sdkhjf

Bionaturgas Holsted klar til produktion næste sommer

Mange års arbejde for et biogasanlæg i Holsted får nu fast grund under fødderne. Hovedentreprenøren Xergi har netop sat officielt gang i det store byggeri ved Grindstedvej i Holsted. Parterne bag anlægget er Brørup-Holsted Biogas a.m.b.a. og Naturgas Fyn.
Mere grøn energi på basis af husdyrgødning og mindre lokal miljøbelastning. Det var den agenda, der i 2008 samlede en række landmænd i leverandørforeningen Brørup-Holsted Biogas. Ideerne får nu endelig fast form, og onsdag den 18. juni blev byggeriet af anlægget Bionaturgas Holsted sat officielt i gang.

Det kommende biogasanlæg skal årligt aftage og behandle næsten 400.000 ton biomasse – de 70 procent fra egnens egne leverandører – der på den anden side af processen bliver til op mod 13 mio. kubikmeter bionaturgas, eller hvad der svarer til 7.000 husstandes årlige varmeforbrug.

- Det er en stor og glædelig milepæl for Naturgas Fyn, at vi nu kommer i jorden med det første anlæg. Vi ser frem til næste sommer at kunne sende den grønne gas på nettet. Vi vil samtidig følge den kommende proces nøje, fordi anlægget her i Holsted er det første, vi selv bygger op fra bunden. Det bliver her, vi skal gøre de vigtige, positive erfaringer, der kan smitte af på de kommende anlægsprojekter, vi har på bl.a. Fyn, siger direktør i Naturgas Fyn, Ole Hvelplund.

Grøn gas fra 2015
Leverandøren, danske Xergi, har flere end 100 energianlæg i porteføljen, men direktør Jørgen Ballermann ser stadig frem til den kommende proces.

- Vi er meget glade for at være del af denne spændende, nye udbygning af den danske biogassektor. Vi er kommet i gang helt efter planen og forventer derfor også, at Holsted-anlægget er klar allerede om et års tid, siger han.

Brørup-Holsted Biogas A.m.b.a. blev dannet i 2008 og består i dag af i alt 60 andelshavere, der tilsammen råder over 22.000 dyreenheder
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078