23948sdkhjf

Egedal Kommune vinder retssag mod E.On

Københavns Byret har dømt E.On Danmark A/S til at betale 6,5 mio. kr. til Egedal Kommune, som i 2011 købte fire kraftvarmeværker af energiselskabet.
Det oplyser Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Egedal Kommune stævnede efter købet af de fire kraftvarmeværker E.On Danmark, fordi det tysk ejede energiselskab ved handlen havde undladt at orientere kommunen om et overskud i værkerne på 5,7 mio. kr.

Nu har Københavns Byret givet kommunen medhold og har dømt E.On Danmark til at betale 6,5 mio. kr. inklusiv procesrenter og sagsomkostninger til Egedal Kommune. Byretten har lagt til grund, at E.On overtrådte den loyale oplysningsforpligtigelse ved handlen. Alene af den grund er energiselskabet erstatningsansvarlig.

Egedal Byråd har besluttet, at de 6,5 millioner kroner skal indskydes som kapitalforhøjelse i Egedal Fjernvarme A/S, og at de 2,4 mio. kr. skal gå direkte tilbage til boligselskaberne.

- Jeg er yderst tilfreds med, at E.On er blevet dømt til at udbetale det overskud i kraftvarmeværkerne, som vi har rettens ord for, blev holdt skjult under handlen. Nu er det op til Egedal Fjernvarme A/S at se på, hvordan pengene kan komme brugerne til gode, siger borgemester Willy Eliasen på kommunens hjemmeside.

Sideløbende med den nu afgjorte retssag har Egedal Kommune anmeldt et krav mod E.On Danmark A/S, ved Energiklagenævnet. Sagen drejer sig om E.On's administrationsomkostninger knyttet til de fire kraftvarmeværker. Her er Egedal Kommunes krav omkring én million kroner, fremgår det af hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094