23948sdkhjf

Arlas biogasprojekt står i stampe

Leverandørerne til Arlas store biogasprojekt er ved at blive utålmodige. En endelig afklaring på projektet lader vente på sig.
Arlas store biogasanlæg beliggende i Trøstrup blev i første omgang forsinket fordi EU var for langsomme til at godkende de tilskud som det danske Folketing havde vedtaget i forbindelse med energiforliget i 2012. Den godkendelse er på plads, nu venter landmændene på en afklaring fra Arla og Xergi, skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Læs også: Biogasprojekt savner opbakning

Årsagen er at man tilbage i januar erfarende at gasproduktionen på anlægget ikke ville blive så stor som ventet. Derfor gik Arla i gang med at regne på et mindre projekt og dengang udtalte Kristian Eriknauer fra Arla, projektleder hos Videbæk Biogas, at man ville komme med en melding først i det nye år.

En melding der lader vente på sig og i leverandørforeningen, hvor der er indgået aftaler om levering af gylle og dybsstrøelse til værket, er man begyndt at blive utålmodig.

- Der er åbenbart nogle ting, der skal falde på plads, men i leverandørforeningen er vi da ved at være frustrerede. Der skal snart komme gang i projektet, ellers må nogle andre eller Arla selv til, siger Ole Kjær, formand for leverandørforeningen.

Ifølge Ole Kjær er nogle af leverandørerne begyndt at se sig om efter andre muligheder. Eftersigende skulle der være problemer med at få investorer ind over projektet.

Det har ikke været muligt for dagbladet at få en kommentar fra hverken Kristian Eriknauer fra Arla eller direktør Jørgen Ballermann, Xergi.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129