23948sdkhjf

European Energy opnår byggetilladelse til til kæmpevindmøller

Byggetilladelsen fra kommunen giver grønt lys for European Energy. Det forventes at ti møller vil snurre med udgangen af 2014 trods klager til Natur- og miljøklagenævnet.
European Energy, der sammen med Sampension, står bag den nye landmøllepark mellem Årre og Næsbjerg i Varde Kommune, er gået i gang med de indledende manøvrer til anlægget af vindmølleparken. Det skyldes en nyligt underskrevet byggetilladelse fra Varde Kommune, skriver JydskeVestkysten.

Læs også: Vestas-møller til Varde

Klager uden opsættende virkning
Arbejdet med at anlægge veje til transporten af møllerne i området er begyndt, til trods for at Natur- og Miljøklagenævnet lige nu behandler fire klager over vindmøllerne, bl.a. vedrørende en urigtig VVM-redegørelse, forkerte støjberegninger, skyggekast, støjgener og sundhedsrisisko.

- Vi har sendt en kopi af byggetilladelsen til Natur- og Miljøklagenævnet. Men klagerne har ikke opsættende virkning, fortæller plan- og byggechef Ivar Sande fra Varde Kommune.

Det er Natur- og Miljøklagenævnet der ikke finder, at klagerne har opsættende virkning.

Snurrer til nytår
Med forarbejdet godt i vej forventer European Energy og projektleder Andreas von Rosen, at de ti store Vestas-møller vil være i drift allerede ved årsskiftet.

Møllerne, der er af typen V117 fra Vestas, opstilles fra oktober. Hver mølle har en effekt på 3,3 MW og en højde på 150 meter.

Møllerne vil producere, hvad der svarer til ca. 25.000 husstandes årlige elforbrug eller ca. 100 mio. kilowattimer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109