23948sdkhjf

Clever åbner første Combo hurtiglade-station i Jylland

Elbiloperatøren Clever har netop sat strøm til den første hurtiglade-station i Jylland til opladning af de nye tyske elbiler fra Volkswagen og BMW på bare 25-30 minutter.
Åbningen af den nye hurtiglade-station er del af Clevers udrulning af 50 nye hurtiglade-stationer til Combo2 i 2014. Clever kan, som den eneste operatør i Danmark, tilbyde hurtigopladning af de nye tyske elbilmodeller Volkswagen e-up!, e-Golf og BMW i3.

Den nye hurtiglade-station bliver samtidig den første ladestation til elbiler, der etableres på en tankstation i Jylland, nemlig Shells servicestation på Silkeborgvej 4 i Aarhus. Det sker, som et led i en samarbejdsaftale Clever har indgået med Shell om at tanke el hos Shell.

Opladning, der følger bilerne
Clever har allerede et landsdækkende ladenetværk af hurtiglade-stationer, men indtil november 2013 har der kun været elbiler med CHAdeMO hurtigopladning på markedet i Danmark. Med Volkswagen og BMW’s nye elbiler kommer der nu også elbiler med Combo-hurtigopladning. Derfor udvider Clever nu med ladestationer, der passer til disse biler.

-Clevers strategi er at følge bilen. Og derfor sørger vi selvfølgelig for, som dansk elbiloperatør, at etablere opladning til alle de elbiler, der kommer på det danske marked. Det betyder, at du som elbilist altid kan være sikker på, at der er ladestandere eller hurtiglade-stationer i vores netværk, der passer til din elbil. Elbil og opladning går hånd i hånd, og derfor er det vigtigt, at vi har en ladeinfrastruktur, der skaber tryghed, siger Lars Bording, adm. direktør i Clever.

Hurtigopladning til Volkswagen og BMW
Aarhus Kommune har for nylig har bestilt en række Volkswagen e-up! elbiler med opladning fra Clever til brug i kommunens drift, og de vil nu kunne hurtigoplades i Aarhus, det samme kan BMW i3, som BMW netop har åbnet for salget af i Aarhus.

Ladestationen står i NRGi’s forsyningsområde. NRGi er et af de i alt fem forsyningsselskaber, der ejer elbiloperatøren Clever.

Primær opladning sker derhjemme
Størstedelen af al oplanding af elbiler foregår derhjemme eller på virksomhedens adresse, hvor der installeres en ladeboks i ens garage eller parkeringsplads.

-Vores ladenetværk gør det trygt at investere i en elbil. Den primære opladning vil dog for størstedelen af alle elbilister ske hjemme, og det er også den billigste løsning. Og den allerstørste fordel ved elbilen er, at man kan køre hjemmefra med en fuld opladt tank hver dag, fortæller Lars Bording, adm. direktør i Clever.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094