23948sdkhjf

Teslas superlader kommer til Danmark

Elbilproducenten Tesla er ved at opføre sine såkaldte superchargers til elbiler to steder i Danmark og flere superladestationer er på vej.
Den amerikanske elbilproducent Tesla vil ifølge egen hjemmeside i løbet af ganske kort tid indvie sine to første superladestationer, Superchargeren, i Randers og Middelfart. Inden årets udgang vil superchargeren være etableret seks steder i Danmark – med fem ladestationer i Jylland og en i hovedstadsområdet.

Selvom man på Teslas hjemmeside via et kort kan få syn for sagen, så har Teslas skandinaviske kommunikationschef Esben Pedersen ikke nogen kommentarer til hverken åbningsdato eller placeringen af supercharger-stationerne, skriver Computerworld.

Han bekræfter blot hvad man hele tiden har vidst, at superchargeren kommer til Danmark. Allerede sidste år kunne Teslas CEO og grundlægger Elon Musk nemlig løfte sløret for en markant elbiloffensiv i nordeuropa.

Læs også: Tesla varsler elbil-offensiv i Skandinavien

Gratis og hurtig optankning
Det var tilbage i efteråret 2012 at Tesla lancerede sin første amerikanske supercharger, hvor Tesla-ejere kan få gratis og lynhurtig optankning. På bare 40 minutter kan en Teasla Model S få opladet sit batteri med 80 procent, mens en 50 procents ladning tager 20 minutter.

Teslas Model S kan køre op til 502 km på en opladning, og med supercharger-infrastrukturen håber Tesla på at eliminere al skepsis om elbilers rækkevidde.

I Norge og Tyskland er der allerede etableret seks superladere og i USA er man så langt fremme med udbygningen af infrastrukturen at man kan køre fra kyst til kyst.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094