23948sdkhjf

Mærsk vil bruge færre penge til olieefterforskning

Flere utilfredsstillende resultater i olieefterforskningen i 2013 får nu A.P. Møller-Mærsk til at sænke ambitionsniveauet.
Det skriver Børsen.

Selv om Maersk Oil i årets første måneder har oplevet en stigning i olieproduktionen, har selskabet valgt at holde igen med investeringerne til olieefterforskning. Det skyldes, at resultaterne i efterforskningen sidste år ikke var helt tilfredsstillende samt at usikkerheden om potentialet i de oliefelter, som er under efterforskning, er større end nogen sinde.

Selskabet reducerer således sine forventninger til investeringer i olieefterforskning i 2014 fra det oprindelige forventede niveau på et godt stykke over én mia. dollar til under én mia. dollar, svarende til under 5,5 mia. kr. Og allerede i årets første kvartal har selskabet reduceret udgifterne til olieefterforskning fra 1,3 mia. kr. i første kvartal af 2013 til 945 mio. kr.

Topchef i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, forklarer overfor Børsen, at i en situation som denne, hvor olieefterforskningen ikke har givet det forventede afkast i 2013, betragter han det som rettidig omhu at analysere, hvorfor Maersk Oil ikke helt har leveret et tilfredsstillende resultat, inden man borer videre.

Originalartikel: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063