23948sdkhjf

El er den vigtigste energibærer i det 21. århundrede

Det slår Det Internationale Energiagentur fast i ny rapport. Alligevel vokser kulstrøm lige nu mere end sol, vind og vandkraft.
Det skriver Ingeniøren.

Hovedbudskabet i IEA’s nye rapport ’Energy Technology Perspectives (ETP) 2014’ er ifølge mediet, at elektrificering af energiforsyningen med stigende mængder strøm fra vedvarende energikilder er den eneste sikre vej til global forsyningssikkerhed og at nå klimamålene på en økonomisk forsvarlig måde i det 21. århundrede. Men lige nu er vi på vej i den forkerte retning, lød det fra IEA’s administrerende direktør, Maria van der Hoeven, i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

- Vi er på den forkerte vej i øjeblikket, fordi det stigende forbrug af kul overskygger væksten i udbredelsen af vedvarende energi, og fordi udledningerne fra elsystemet ikke har ændret sig i 20 år på trods af fremskridt i nogle regioner. En radikal kursændring på globalt plan er på høje tid, lød det ifølge Ingeniøren fra Maria van der Hoeven.

Rapporten præsenterer tre scenarier for, hvordan det globale energisystem kan tænkes at udvikle sig i årene frem imod 2050, og alle tre scenarier indebærer, at elektricitetens rolle i energisystemet vokser hurtigere end nogen anden kilde.

Samtidig konstaterer rapporten, at det er nødvendigt at investere yderligere 44 billioner dollars for at sikre ren energi i 2050. Det er en opjustering i forhold til skønnet i IEA’s seneste rapport, der lød på investeringer på op imod 36 billioner dollars. Det skriver Ingeniøren.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/energiagentur-inge...
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062