23948sdkhjf

Omsætningen stiger en halv milliard i EnergiMidt

I den midtjyske energivirksomhed har der i 2013 været fremgang på de fleste forretningsområder og en vækst i omsætningen på knap en halv milliard.
På EnergiMidts repræsentantskabsmøde torsdag fremlagde administrerende direktør Holger Blok årsrapporten for 2013 og gjorde ved samme lejlighed status over årets aktiviteter. Det var en tilfreds direktør, som kunne konkludere, at EnergiMidt fortsat er på rette vej.

- Vi kommer ud af et begivenhedsrigt 2013 med et overskud på 34 millioner efter et år, hvor vi haft fokus på at styrke vores forretningsmæssige muligheder. Vi har gennemført en vellykket fusion med ELRO og har haft fremgang på hovedparten af vores forretningsområder, fortæller Holger Blok.

Fiberbredbånd er en positiv forretning i EnergiMidt
Udviklingen i EnergiMidts fiberbredbåndsforretning har igennem 2013 været positiv. Kundetilgangen har været stabil med cirka 1.000 nye kunder om måneden - både som følge af udrulning i nye områder og gennem en stigende tilslutningsprocent i bestående områder. En vigtig milepæl blev nået i slutningen af oktober 2013, da kunde nummer 50.000 fik adgang til EnergiMidts fibernet.

- Vi forventer i 2014, som den første fiberbredbredbåndsvirksomhed i Danmark, at kunne præsentere en forretning med sorte tal på den primære drift, forklarer bestyrelsesformanden.

Effektiv drift af elnettet
EnergiMidts traditionelle basisforretning, de bevillingspligtige aktiviteter inden for el og varme har også klaret sig rigtig godt i 2013. Ifølge Holger Blok vil fremtiden imidlertid byde på store udfordringer på multiforsyningsområdet, men dem er EnergiMidt klar til at møde.

- I 2014 kan vi nedsætte net-tarifferne, men vi forventer at blive presset på indtjeningen i basisforretningen i de kommende år. Derfor har vi fokus på at skabe vækst på eksterne aktiviteter på multiforsyningsområdet – blandt andet på forretningsområderne Udelys, ESCO og Energirådgivning i ind- og udland, så vi i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag, kan videreudvikle den kommercielle del af vores forretning, fortæller Holger Blok.

Uklar lovgivning på solcelleområdet
Hvor 2012 var et jubelår på solcelleområdet, har der i 2013 været en noget mere begrænset aktivitet. Uklare politiske tilkendegivelser har gjort det vanskeligt for både leverandører og kunder at finde ud af, hvilke muligheder, der faktisk var til stede. Den ene lovændring efter den anden har trukket kunderne rundt i manegen og specielt blandt erhvervs- og offentlige kunder har usikkerheden medført tilbageholdenhed i et omfang, som har fået markedet til at gå helt i stå, lyder det fra EnergiMidt.

- Vi mangler stadig nogle klare udmeldinger på solcelleområdet, så vi kan give vores kunder klar besked om fremtidsperspektiverne i de løsninger, de køber hos os. Tilbagebetalingstiden på solcelleanlæggene er generelt blevet forlænget med et par år, men det er stadig en langt bedre investering at have pengene placeret på taget end i banken, pointerer Holger Blok.

VE bidrager positivt til regnskabet
EnergiMidt har i løbet af 2013 købt yderligere to vindmølleparker i henholdsvis Hejring ved Hobro og i Rossau sydøst for Hamborg. Ved udgangen af 2013 var den samlede årlige produktionskapacitet i EnergiMidts foreløbig seks vindmølle- og solcelleparker 52 MW, svarende til strømforbruget i cirka 30.000 private husstande.

Produktion af vedvarende energi er således et af de forretningsområder, som bidrager positivt til væksten i EnergiMidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079