23948sdkhjf

Efter halm og flis kommer sol

Hos Fuglebjerg Fjernvarme har man netop kastet sig ud i projekteringen af et solvarmeanlæg til supplering af værkets nuværende fliskedler.
Fuglebjerg Fjernvarme har netop afholdt 50 års jubilæum. Det blev fejret med manér og en projektering af et solvarmeanlæg til supplering af værkets nuværende fliskedler, skriver Sjællandske Medier.

Indtil 2011 fyrede Fuglebjerg Fjernvarme op med halm fra Fuglebjerg-egnens marker, men da det blev for dyrt gik man over til flis, der afbrændes i to fliskedler. Nu har man så kastet sig over solvarme.

Fuglebjerg Fjernvarme håber at processen med at få etableret anlægget på markerne nær fjernvarmeværket vil gå let og smertefrit, så de 1066 forbrugere allerede fra næste sommer vil kunne nyde godt af solens varme.

- Herefter kommer der til at gå nogle år, før vi skal tage stilling til, om vi stadig skal fyre med flis. Måske er der kommet noget helt nyt til den tid, det ved man ikke. Det går så hurtigt inden for energi, siger Gunner Hansen, formand for Fuglebjerg Fjernvarme.

Originalartikel: http://susaaavisen.dk/fuglebjerg-posten-og-glumsoe-ugeblad/fyrer-op-for-varmen-i-fuglebjerg/artikel/405255
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081