23948sdkhjf

Husstands-vindmøller i EU-limbo

Et nyt afregningssystem har været til godkendelse hos EU-Kommissionen i ni måneder, og det presser de danske producenter af husstandsvindmøller.
23. juli sidste år orienterede Energistyrelsen EU-Kommissionen om, at man havde ændret afregningsmodellen for strøm produceret af husstandsvindmøller. Kommissionen skal imidlertid godkende de nye støttesatser, og det er en omstændelig proces, der i værste fald kan trække ud i årevis, skriver Ingeniøren.

Derfor er der kun ganske få kunder, der tør investere i en husstandsvindmølle lige nu, og det mærker man blandt andet hos HS Wind, der producerer den 25 kW store Viking-mølle.

- Salget for branchen er gået i stå. HS Wind er en igangsættervirksomhed, som har ofret store udviklingsmidler over tre-fire år. Vi har solgt nogle møller i 2013, men nu springer folk fra kontrakterne på grund af usikkerheden. Der er en begrænsning på, hvor længe vi kan holde kapaciteten oppe, siger bestyrelsesformand Frank A. Olsen til Ingeniøren.

Hos Energistyrelsen tør man ikke gætte på, hvor længe EU-godkendelsen trækker ud. Proceduren er nemlig, at Kommissionen kan stille spørgsmål til det nye afregningssystem, som Energistyrelsen skal svare på. Herefter har Kommissionen to måneders frist til at stille nye spørgsmål – en proces der i princippet kan gentages et uendeligt antal gange.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/husstandsvindmoell...
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078