23948sdkhjf

Analyse fastsætter prisen på globale solcelleparker

Investorer er i stigende grad interesserede i at investere i vedvarende energi. Men hvor meget bør de egentlig betale for en megawatt?
På baggrund af data fra 143 globale transaktioner har Deloitte udarbejdet en analyse, der viser, hvad investorer har været villige til at betale for en megawatt i solcelleparker, når de er under projektering, når de er under opførelse, og når de er fuldt installeret. Analysen viser, at investorerne er villige til at betale cirka 100.000 euro ekstra for en megawatt, når de er under opførelse, end når solcelleparkerne er under projektering.

- Investorerne kan blandt andet bruge tallene fra analysen som en syretest på deres investeringer. Det svarer til, at du i et husbyggeri ikke blot har prisen på byggematerialerne, arbejdslønnen og så videre, men at du nu også får en forventet salgspris til forskellige tidspunkter i byggeprojektet baseret på tal fra sammenlignelige handler, siger director Troels Ellemose Lorentzen og fortsætter:

- Det er vigtigt at kende den gennemsnitlige pris igennem et projektforløb og dermed have en indikation på værdien i de forskellige udviklingsstadier, når du investerer i disse meget store projekter. I modsætning til eksempelvis projekter indenfor offshore vind, hvor vi kan se betydelige værdier i de tidlige udviklingsstadier, ser vi for solcelleparker først en værdiskabelse meget sent i et projekt. Analysen viser også, at prisen på installeret kapacitet er faldet cirka 6 procent, og at prisen på installerede solcelleparker er faldet cirka 1,7 millioner euro per megawatt siden 2011. Derudover viser den, at investorerne visse steder i verden, for eksempel i Asien, køber til lavere priser end investorer i resten af verden, ligesom der indenfor Europa også findes forskelle på priserne i individuelle lande.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141