23948sdkhjf

Stor interesse for at byde på Horns Rev 3

Da fristen for at byde udløb onsdag kl. 13 havde Energistyrelsen modtaget i alt fire ansøgninger fra selskaber, som ønsker at blive prækvalificeret til at byde på koncessionen til at bygge og drive Horns Rev 3.
Energistyrelsen vil nu behandle ansøgningerne og forventer inden for en uge at kunne offentliggøre navnene på de prækvalificerede tilbudsgivere.

- Vi har gjort et stort arbejde for at tilrettelægge udbuddet, så der bliver størst mulig konkurrence om at bygge Horns Rev 3. Derfor er det glædeligt, at fire selskaber har søgt om at blive prækvalificeret til at give et bud. Det vil skærpe konkurrencen og sikre, at vi får havvindmølleparken til den lavest mulige pris, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Horns Rev 3 er den første havmøllepark, som bliver udbudt inden for rammerne af Energiaftalen fra 2012. Til sammenligning var der kun én tilbudsgiver i forbindelse med udbuddet af den seneste koncession, nemlig Anholt havmøllepark i 2010.

Også administrerende direktør Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, glæder sig over, at der denne gang er kommet flere bud på bordet, end tilfældet var med Anholt Havmøllepark. Men samtidig forstår han ikke, at man vælger at gennemføre udbudsprocessen i en tid, hvor der hersker usikkerhed omkring hvorvidt de nye havmølleparker skal etableres.

- Det er glædeligt, at fire selskaber har ansøgt om at blive prækvalificeret og det viser, at der er en stor interesse og betydelig konkurrence i markedet, men det skriger til himlen, at branchen skal levere bud i en tid, hvor det ikke er mur og nagelfast, om der skal etableres nye havmølleparker. Branchen har mest af alt behov for, at politikerne fastholder indholdet i den nuværende energiaftale, sådan at vi kan koncentrere os om, at levere havvindmøller og forureningsfri el til danskerne, siger Jan Hylleberg i en nyhed på organisationens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084