23948sdkhjf

Trefor fordobler indtjeningen

Energikoncernen Trefor kom stærkt ud af 2013 med en omsætning, der var marginalt større end 2012 og dermed den hidtil største, og en fordobling af indtjeningen i forhold til året før. Samtidig har koncernen i dag ca. 100 medarbejdere flere end på samme tidspunkt sidste år.
Trefor koncernens årsregnskab 2013 viser en omsætning på 2,227 mia. kr. og et positivt driftsresultat (EBITDA) på 370 mio. kr. Driftsresultatet er på niveau med 2012, men ser man på resultatet før skat og eliminerer de specielle forhold, der gjaldt for 2012, viser det en fremgang i resultatet fra 54 mio. kr. i 2012 til 114 mio. kr. i 2013.

- Vores tilfredsstillende koncernresultat for 2013 er sket gennem vækst og et stærkt fokus på optimering, målstyring og øget værdiskabelse, hvilket blandt andet har haft til formål at øge performancekulturen i koncernen. Alle selskaber i koncernen, på nær et enkelt, har leveret positive resultater, og den økonomiske resultatvirkning er tilfredsstillende, siger Knud Steen Larsen, adm. direktør i Trefor.

Trefors økonomiske resultat i 2013 er sket samtidig med vækst og udvikling og øget medarbejderantal. Koncernen har i dag ca. 100 medarbejdere flere end på samme tidspunkt sidste år, hvilket naturligvis glæder Knud Steen Larsen:

- Vi har skabt mange nye spændende og attraktive arbejdspladser i Trekantområdet og andre steder i landet, og det er vel at bemærke sket samtidig med, at koncernen har tjent penge.

Opkøb og nye forretningsområder
2013, der var det første år med den nye koncernstrategi, blev kendetegnet ved en stærk vækst, innovation og høj effektivitet. Således har Trefor igangsat væsentlige strategiske initiativer både i relation til koncernens nationale strategi og i forhold til den internationale strategi.

- Udviklingen i TREFOR koncernen i 2013 har skabt et stærkt og solidt fundament for en spændende fremtid for koncernen, og med etablering og opkøb af selskaber og nye forretningsområder har vi udviklet vores selskabsstruktur, så vi står stærkest muligt til den videre udmøntning af koncernstrategien, siger Knud Steen Lårsen, og fortsætter:

- Vi har tilføjet nye spændende forretningsområder til Trefor-koncernen. Vi ønsker at spille en betydende rolle indenfor udviklingen af velfærdsteknologi i Danmark og vores nabolande gennem selskabet Medisat A/S, der leverer innovative telemedicinske løsninger, og med selskabet Remergy A/S, der producerer bæredygtige energiløsninger, ønsker vi at gøre en forskel i verdens udviklingsområder.

Fuldt ejerskab af EWII
Trefor var frem til årsskiftet hoved- og majoritetsaktionær i European Wind Investment A/S (EWII), med ca. 68 % af aktierne, og pr. 1. januar 2014 har Trefor overtaget det fulde ejerskab af EWII efter et frivilligt købstilbud til de øvrige aktionærer.

- Trefor tager som en ansvarlig og moderne energikoncern naturligvis et medansvar for, at Danmark kan nå de nationale mål i klimaplanen. Vores bidrag til produktion af vindmøllestrøm sker gennem EWII, der i 2013 investerede betragteligt i nye vindmølleparker, siger Knud Steen Larsen.

I 2013 opførte og idriftsatte EWII to vindmølleparker i Sverige på i alt 24 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078