23948sdkhjf

22 konkurser i industrien

Antallet af konkurser steg fra februar til marts. Alligvel fortsætter konkurstallene sin zigzagkurs mod det bedre.
22 industrivirksomheder måtte dreje nøglen om i marts, hvilket er 10 flere end i februar, det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. Marts-tallet bringer det samlede antal konkurser i industrien i årets første kvartal op på 52, hvilket dog er væsentligt færre end i samme periode sidste år.

Hos Dansk Erhverv ærgrer man sig over slingrekursen, som også gør sig gældende på tværs af erhvervslivets sektorer. Overordnet set lukkede 331 virksomheder på grund af konkurs i marts mod 303 i februar, når der korrigeres for sæsonudsving.

- Set i historisk lys, så befinder konkursantallet sig fortsat på et højt niveau, hvorfor den seneste tids rigtig pæne nedgang i antallet af konkurser havde tændt håbet om, at vi nu endelig er på vej ned på et mere normalt leje, men i stedet ser det ud til, at vi fortsætter i rutsjebanen, siger Michael H.J. Stæhr, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv, og tilføjer:

- Det er især de små og mellemstore virksomheder, der er udsat for forhøjet konkursrisiko blandt andet på grund af vanskelig kreditadgang. På trods af, at vi på det seneste har set indikationer på en svag bedring i økonomien, så er dagens tal et vidnesbyrd om, at mange virksomheder stadig har det svært og kæmper en sej kamp for at få enderne til at nå hinanden.

Ifølge Dansk Erhverv lå konkursgennemsnittet på cirka 540 konkurser om måneden på tværs af erhvervslivets sektorer, da konkursbølgen var på sit højeste. Derfor er der - på trods af zigzagkursen - tale om en nedadgående trend.

Tallene fra Danmarks Statistik viser også, at 1.020 beskæftige blev ramt af konkurserne i marts mod 879 i gennemsnit per måned i perioden september-februar.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095