23948sdkhjf

Dong sælger halvdelen af havmølleparken Westermost Rough

Dong Energy har i dag indgået en aftale om salg af en ejerandel på 50 procent i havmølleparkprojektet Westermost Rough i Storbritannien med en kapacitet på 210 megawatt.
Køberne er Marubeni Corporation og UK Green Investment Bank, og ved transaktionens gennemførelse vil de to købere hver erhverve en ejerandel på 25 procent i Westermost Rough for en samlet salgspris på cirka 240 mio. pund eller omkring 2.100 mio. danske kroner. Beløbet inkluderer en udskudt betaling relateret til påbegyndelsen af den kommercielle drift af parken.

Når konsortiet er etableret, vil alle aktionærer bidrage til den fremtidige finansiering og dele risici relateret til opførelsen af projektet på pro rata basis. Marubeni's og UK Green Investment Bank's samlede investering i opførelsen af parken vil være omkring 500 mio. pund eller 4.500 mio. danske kroner.

Er vigtigt skridt for at reducere prisen på offshorevind
Westermost Rough er under opførelse og er den første large-scale kommercielle havmøllepark, hvor den nye Siemens 6,0 megawatt direct drive-mølle anvendes. Det er et markant skridt fremad i Dong Energy’s bestræbelser på at reducere prisen på elektricitet fra offshore vind. Det første fundament blev opført i februar i år og parken forventes fuldt idriftsat i første halvdel af 2015.

- Aftalen med Marubeni og UK Green Investment Bank er et stort skridt for Dong Energy’s partnerskabsmodel. Vi har været i stand til at indgå et partnerskab med delt risiko for opførelsen og samtidig opnå betydelig værdiskabelse fra transaktionen. Marubeni og UK Green Investment Bank er to veletablerede og troværdige strategiske investorer og deres beslutning om at blive medejere i Westermost Rough ser vi som en tillidserklæring til Dong Energy’s evne til at lede og udføre anlægsprojekter inden for offshore vind og anvende ny teknologi. Vi er stolte af, at vi er internationalt anerkendt som en attraktiv partner og markedsleder inden for offshore vind. Det er vores mål inden 2020 at tredoble vores installerede kapacitet inden for offshore vind sammenlignet med den kapacitet, vi allerede har opført. Med dagens aftale frigør vi kapital til at videreføre vores investeringsprogram og opfylde vores 2020-mål, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy Wind Power.

DONG Energy og Marubeni indgik i september 2011 en aftale, hvorved Marubeni erhvervede en ejerandel på 49,9 procent i Gunfleet Sands havmølleparken i Storbritannien med en kapacitet på 172 megawatt. Med dagens meddelelse er det første gang, at Dong Energy og UK Green Investment Bank indgår en partnerskabsaftale om en havmøllepark.

Parterne har indgået aftale om, at Dong Energy vil levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Westermost Rough fra Dong Energy’s O&M base i Grimsby i Storbritannien under en langsigtet aftale. Parterne har endvidere indgået aftale om, at Dong Energy får ansvaret for at sælge elproduktionen og de grønne certifikater fra Marubeni’s og UK Green Investment Bank’s samlede ejerandel på 50 procent.

Westermost Rough ligger otte kilometer fra Yorkshires kyst, øst for Hull i Storbritannien, og vil bestå af 35 stk. 6,0 megawatt møller fra Siemens Wind Power med en samlet kapacitet på 210 megawatt. Parken vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til cirka 210.000 britiske husstandes årlige elforbrug.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094