23948sdkhjf

Europas energiforsyning skal styrkes

Krisen i Ukraine understreger behovet for, at EU-landene i fællesskab får udbygget og moderniseret den europæiske energiforsyning. Det vurderer Dansk Industri efter sidste uges EU-topmøde i Bruxelles.
- Europa og Europas virksomheder har brug for en europæisk energi- og klimapolitik, som også skaber sikkerhed om vores energiforsyning. Situationen i Ukraine viser, at en sikker forsyning af energi uden tvivl får større strategisk betydning i årene fremover, siger adm. direktør i DI, Karsten Dybvad.

På topmødet drøftede statslederne også EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030.

- For DI er det afgørende, at EU’s klima- og energipolitik udformes, så den både understøtter virksomhedernes konkurrenceevne, forsyningssikkerhed og klimaindsats. Derfor har DI også hilst Kommissionens seneste udspil til en europæisk energi- og klimapolitik frem mod 2030 velkommen, siger Karsten Dybvad.

På den korte bane har statslederne fokuseret på sanktioner, men situationen i Ukraine og ikke mindst det forværrede forhold til Rusland kan få en mere langsigtet strategisk betydning for Europa, vurdere DI.

- Den direkte vej til at gøre Europa mindre afhængig af importeret energi er at sikre en bedre anvendelse af ressourcerne. Det gør vi bedst gennem et velfungerende indre marked for energi og ved at udbygge den europæiske energiinfrastruktur. Der vil også være behov for, at vi i Europa udnytter energien mere effektivt og udbygger vores forsyning af vedvarende energi, siger Karsten Dybvad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078