23948sdkhjf

Gaia Solar vil sælge solceller i Sahara

Afrika er et særdeles attraktivt marked for solcelleproducenten Gaia Solar, der i løbet af de næste to år vil stille små og mellemstore markanlæg op i Sahara.
For direktør Peter Terman Petersen hos Gaia Solar er Afrika et oplagt marked, da solen altid skinner. Virksomheden har netop afgivet to tilbud til anlæg i Uganda, skriver Politiken.

En satsning på Mena-området
Gaia Solar har i det seneste halve år været i gang i Dubai og er netop ved at oprette et fast kontor i emiratet, hvilket skal ses som et led i Gaia Solars satsning på Mena-området (Mellemøsten og det nordlige Afrika). I løbet af de næste to år venter direktøren, at de første solceller er stillet op i Sahara, og han forventer at udviklingen kommer til at gå stærkt.

I Afrika vil Gaia Solar satse på små og mellemstore markanlæg, der skal integreres i samlede energi- og miljøløsninger ved hjælp af andre firmaer i Copenhagen Cleantech Cluster, som Gaia Solar for nyligt er blevet en del af.

Peter Terman Petersen understreger, at man vil ind på det afrikanske marked på ren kommerciel basis, helst med lokale eller udenlandske investorer, der også skal tjene penge på anlæggene.

Copenhagen Cleantech Cluster
Gaia Solar er som nævnt med i eksportneværket Copenhagen Cleantech Cluster, og det er via dette fællesskab man agter at gå ind på det afrikanske marked. Det giver flere fordele, mener direktøren.

- Vi skal tænke ud over vores eget produkt. Solen skinner om dagen, men man vil jo også gerne gemme noget energi til om natten, når man har brug for lys. Der skal også vandes i disse områder, og så kan man jo bruge energi om dagen til at pumpe vand i reservoirer, som så kan bruges til vanding om natten, hvor fordampningen er meget mindre. Sådan er det ikke alle virksomheder, der tænker. De fleste tænker kun i deres eget produkt. Man får en meget bredere palet af løsninger, når der kommer sådan et hold sammen. Så tænker man ikke bare på den løsning, der ligger lige til højrebenet for ens eget firma, siger han til Politiken.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141