23948sdkhjf

Borgmestre vil have mellemlager til atomaffald

Lav et mellemlager, hvor vi kan overvåge atomaffaldet i mindst 100 år. Sådan lyder opfordringen fra borgmestrene fra fire af de fem danske kommuner, der er udpeget som mulige depotområder til atomaffald.
Det skriver TV2 Fyn.

Skive, Struer, Lolland, Kerteminde og Bornholm er de fem kommuner, der er i spil som muligt slutdeponeringsområde for atomaffaldet fra Risø. Og kommunernes borgmestre har længe arbejdet imod etableringen af et slutdepot i de respektive kommuner.

Nu foreslår de i stedet, at man etablerer et mellemlager, hvor man deponerer atomaffaldet i tønder og overvåger affaldet i mindst 100 år, i stedet for at lave et slutdepot, hvor affaldet bliver gravet ned i betonelementer, som i principper skal ligge til evig tid. Det skriver mediet.

- Vi er blevet enige om at anbefale ministeren en mellemlagerløsning. Det er det mest økonomiske, og på den måde kommer ingen enkelt kommune til at betale prisen alene, siger Hans Luunbjerg, borgmester i Kerteminde, til TV2 Fyn efter at have holdt møde med borgmestrene fra Skive, Struer og Lolland. Bornholms borgmester var forhindret i at deltage.

Borgmestrene sender nu et brev til miljøministeren med deres forslag, og 25 marts har de et møde i ministeriet, hvor de skal forklare deres synspunkter, skriver mediet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112