23948sdkhjf

Siemens & NKT indgår forlig med vindmøllelaug

Efter 11 års tovtrækkeri er der nu indgået forlig mellem Siemens, NKT og Middelgrundens Vindmøllelaug. Det er havarerede transformere, der er årsag til striden mellem parterne.
I et netop udsendt nyhedsbrev til laugets medlemmer kan formand Erik Christiansen oplyse, at der er indgået forlig mellem på den ene side Siemens/NKT og på den anden side Middelgrundens Vindmøllelaug.

Forliget kommer efter 11 års forhandlinger og umiddelbart inden voldgiftssagen mellem vindmøllelauget og Siemens/NKT.

Sagen drejer sig om transformernedbrud ved syv af laugets ti møller i vindmølleparken Middelgrunden. Parken består af ialt 20 møller, hvoraf Dong Energy ejer de resterende 10.

Med blandede følelser
Simens/NKT stak før jul føleren ud om muligheden for indgåelse af et forlig og efter udarbejdelsen af et udkast til forligstekst har laugets bestyrelse enstemmigt vedtaget at indgå forliget.

Men som ved ethvert andet forlig er der ingen vindere i sagen, juridisk set er parterne status quo med bedømmelsen af hvad og hvem, der er årsag til transformernedbruddene ved møllerne ud for Københavns havn.

- Der har været kastet mange ledelsesmæssige ressourcer i sagen og på en måde er det befriende at vi nu kan koncentrere kræfterne på møllernes fremtid, selvom et forlig altid medfører mismodighed og spørgsmålet: Kunne vi have opnået noget mere?, skriver formanden i nyhedsbrevet.

Forliget indebærer....
Tidligere tabte Middelgrundens Vindmøllelaug byretssagen mod Dong Energy ved Kolding Byret og besluttede derfor at anke sagen til Vestre Landsret. En retssag ledelsen i vindmøllelauget finder formålsløst at gennemføre efter det indgåede forlig. Derfor er det aftalt med Dong Energy, at landsretsagen ophæves mod at hver part dækker sine udgifter ved domstolene. Det betyder således, at Dong tilbetaler det beløb på 250.000 kr., som lauget blev idømt til at betale Dong ved byretten.

Det netop indgåede forlig indebærer at lauget betaler for en del af Siemens og NKTs krav i voldgiftssagen, mens Siemens og NKT betaler en del af laugets krav.

Forliget indebærer at lauget betaler for en del af Siemens/NKTs krav, der indgik i voldgiftssagen og at Siemens/NKT betaler for en del af laugets krav.

På bundlinien er resultatet et samlet forlig på 3.693.750,00 kr., når retsafgifterne er trukket fra.

Middelgrundens Vindmøllelaug forsøger nu at sælge de afbrændte transformere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.154