23948sdkhjf

LM Wind Power vil udvikle fleksibelt vingesystem

Vindmøllevinger med en spids, der varierer i længden, er på programmet for LM Wind Power. Det nye vingesystem skal optimere den enkelte mølles produktionskapacitet.
LM Wind Power leder konsortiet, der ud over LM Wind Power også består af Dutch University of Twente og forskningsinstituttet Energy Resaerch of the Netherlands. Parterne skal over en periode på fire år udvikle et nyt vingesystem. Fokus bliver på at den enkelte mølles potentale og på at maksimere produktionen ved at udstyre vingerne med fleksible spidser.

Specialdesign tilpasset vejr og vind
Langt de fleste vindmøller i dag kører ikke med maksimal kapacitet, da vindmøllerne i en vindpark er fuldstændig ens i design uanset deres placering i vindmøllefarmen. Energi-outputtet fra en mølle afhænger nemlig af den placering den pågældende mølle har i rækken af møller i en farm, da placeringen er bestemmende for, hvor megen vind møllen udsættes for. Projektet fra LM Wind Power skal nu gøre det muligt at designe en mølle, således at den kører optimalt uanset placering.

- Udgifterne ved vindenergi – og især offshore-vind, skal sænkes, hvis man skal fortsætte med at konkurrere med andre energi-kilder, og det er vi selvfølgelig forpligtigede til at bidrage til, siger LM Wind Powers VP Engineering, Roel W. Schuring.

- Projektet med vores hollandske partnere er målrettet vindpark-udviklere og vindmølleproducenter, så de kan designe fremtidens vindmøllefarme, så man udnytter hver enkelt mølle optimalt. Det vil forbedre den årlige produktion af energi og nedbringe prisen på den energi, der produceres. Potentialet er kæmpe stort, siger han.

Konsortiet peger på området offshorevind, hvor man vil kunne få mest ud af metoden. De nye vinge-blade skal produceres som en universal-løsning, som kan installeres på et bredt udvalg af vindmøller.


Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141