23948sdkhjf

Fremgang trods underskud i brændselscelle-virksomhed

Trods et underskud på 5,4 millioner kroner er der fremgang at spore hos den sydfynske brændselscellevirksomhed IRD A/S.
Det skriver Fyens.dk.

Virksomheden har således for fjerde år i træk formået at reducere sit underskud, og senest i 2015 regner IRD fra Svendborg med at se sorte tal på bundlinjen, oplyser avisen på baggrund af en pressemeddelelse fra IRD.

- Da vi i 2007 gik ind med kapital i IRD var det med fuld bevidsthed om, at der her var tale om en langsigtet investering, der ikke ville blive forrentet på den korte bane. Den økonomiske krise i 2008 gik hårdt ud over to af IRD's væsentligste markeder, USA og Japan, og krisen lagde brændselscellemarkedet helt ned i flere år. Men det er glædeligt, at selskabet nu er på rette vej, siger Knud Steen Larsen til Fyens.dk. Han er bestyrelsesformand i IRD A/S og adm. direktør i energikoncernen Tre-For, der er majoritetsaktionær i IRD.

IRD, der ifølge mediet er verdens førende inden for brændselscelleteknologi, er lige nu med i et amerikansk projekt sammen med fire amerikanske universiteter, hvor IRD skal producere og levere komponenter til General Motors. Samtidig har selskabet indgået en aftale med en kunde i Østen om levering af en større mængde komponenter, hvilket vil betyde yderligere aktivitet på IRD’s fabrik i USA. Der ser dermed ud til at være grundlag for yderligere fremgang i indeværende regnskabsår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063