23948sdkhjf

DI etablerer cleantech klynge i New York

DI kickstarter denne uge sit grønne initiativ Danish Cleantech Hub. Med de første tilsluttede partnere og en pakket aktivitetskalender er DCH klar til den officielle indvielse af New York’s samlingspunkt for cleantech-virksomheder, Urban Future Lab, den 13. marts.
New York’s ambitiøse klimatilpasningsplaner udgør et enormt eksportpotentiale for danske virksomheders løsninger inden for grøn teknologi. Derfor samler DI nu danske virksomheder og offentlige aktører i New York i en klynge under navnet Danish Cleantech Hub (DCH). Drevet af DI’s kontorer i København og New York åbner DCH op for en direkte vej til det amerikanske marked for danske virksomheder.

- Vi er rigtig glade for at møde så stor opbakning fra både New York by og Københavns Kommune, og at stærke partnere som State of Green og Green Tech Center vil være med til at løfte denne innovative fælles tilgang til et meget lovende cleantech-marked for danske virksomheder, siger DI’s kontorchef i USA, Kinga Szabo.

En effektiv og fælles vej ind på markedet
Baseret på offentlig-private partnerskaber vil DCH samle danske og amerikanske partnere bane en fælles vej til New York for danske cleantech-løsninger.

- Vi kan tydeligt mærke fra amerikanske stakeholdere, at de har meget stor interesse for integrerede løsninger. Det er netop derfor, at vi skal gribe markedet an i fællesskab og præsentere et samlet sæt af komplimenterende løsninger til kunderne og byen, siger Kinga Szabo.

Tæt dialog med beslutningstagere i New York
Selvom danske løsninger er i høj kurs i New York, er gensidig dialog med byen om dens behov og de lokale markedsvilkår altafgørende for, at danske virksomheder kan matche efterspørgslen med de rette cleantech-løsninger. DI kan med sin lokale tilstedeværelse i New York være i tæt dialog med byens projektledere og politiske beslutningstagere, og sørge for, at de danske cleantech-virksomheders styrkepositioner bringes aktivt i spil.

Torsdag i denne uge finder en officiel indvielse af DCH’s fysiske base i Urban Future Lab sted. Urban Future Lab er New York’s førsteklasses facilitet for cleantech- og energisamfundet i byen.

Kontakt konsulent Frida Ferdinand fra DI’s kontor i New York for at høre mere om DCH og hvad det indebærer at blive en del af initiativet.

Derfor er New York et relevant marked for danske cleantech-løsninger
• 19 millioner indbyggere i New York stat
• 20 milliarder dollars afsat til investeringer i klimatilpasning
• Ambitiøst mål om at reducere byens CO2-udslip med 30 % inden 2030, og 400 andre grønne initiativer
• Progressiv grøn lovgivning
• Hastigt stigende energibehov – 7.300 MW ekstra frem mod 2030
• Særligt fokus på energieffektivisering i bygninger, smart grid og vand

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079