23948sdkhjf

Xergi lander stor eksportordre i Frankrig

Biogasselskabet Xergi A/S har netop landet en ny ordre på byggeriet af Frankrigs hidtil største biogasanlæg baseret på restprodukter fra landbrug og fødevareindustri.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Anlægget, der er Xergis fjerde ordre i Frankrig på tre år, skal leveres til biogasselskabet Méthalandes i byen Hagetmau syd for Bordeaux i det sydvestlige Frankrig.

Bag anlægget står aktionærerne Eneria Ren og pensionskassen Caisse des Dépôts et Consignations. Eneria Ren ejes af selskabet Groupe Monnoyeur, som blandt andet er en betydelig europæisk forhandler af motoranlæg og entreprenørmaskiner fra amerikanske Caterpillar.

- Den nye ordre viser, at vi i kraft af en stærk teknologisk udvikling og en langsigtet markedsstrategi fortsat udbygger vores position i den internationale biogasindustri. I den sammenhæng er det et vigtigt skridt fremad, at vores teknologi bliver blåstemplet af væsentlige aktører som en stor fransk pensionskasse og Eneria Ren, siger administrerende direktør Jørgen Ballermann fra Xergi.

Han forklarer, at Xergi har udviklet en teknologi, der gør det muligt at opnå en høj gasproduktion med mange forskellige typer husdyrgødning, organisk affald og anden biomasse på samme tid.

- Det bliver der taget godt imod i lande som Frankrig, Storbritannien og USA, fordi vores teknologi giver kunderne en stor sikkerhed for, at de kan få tilført de nødvendige mængder og kvaliteter af biomasse på langt sigt, forklarer Jørgen Ballermann.

Udover energiproduktionen giver anlæggene et værdifuldt output af næringsstoffer, der kan anvendes som gødning på landbrugsejendomme i biogasanlæggenes nærområder.

Biogasanlægget i Hagetmau kommer årligt til at behandle i alt 153.000 tons biomasse. Biogassen herfra vil blive brugt til at producere 37,8 millioner kWh el svarende til elforbruget i 15.000 husstande.

Byggeriet indledes i første kvartal af 2014, og anlægget vil blive sat i drift i 2015. Der er tale om en samlet investering på 23 millioner euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078