23948sdkhjf

EnergiMidt får bøde på 200.000 retur

Forbrugerombudsmanden genoptog sagen om EnergiMidts reklamebreve fra 2011 og indstillede til politiet, at energiselskabet fik tilbagebetalt en bøde på 200.000 kr.
På baggrund af en højesteretsdom fra april 2013 vurderede Forbrugerombudsmanden, at det ikke var ulovligt, da EnergiMidt sendte reklamebreve til personer på Robinsonlisten, fordi der ikke var et navn på brevene. Robinsonlisten er et register over forbrugere, som har frabedt sig uanmodede reklamer.

I dommen udtaler Højesteret, at reklamer, hvor der er en adresse, men ikke et navn på, ikke er omfattet af markedsføringslovens § 6, stk. 3, der omhandler udsendelse til ”en bestemt fysisk person”.

På reklamebrevene fra EnergiMidt stod der en adresse og ”Til husstanden”, men ikke et navn.

Politiet har nu tilbagebetalt bøden til EnergiMidt.

- I lyset af Højesterets dom valgte jeg at genoptage sagen. Det har vist sig, at EnergiMidts reklamebreve ikke er omfattet af forbuddet mod uanmodede reklamer, og derfor indstillede jeg til politiet, at EnergiMidt fik tilbagebetalt pengene, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Sagen kort
EnergiMidt sendte i 2011 breve med reklamer ud til 16.780 personer, der stod på Robinsonlisten.

På brevene stod modtagerens adresse og ”Til husstanden”, men der stod ikke et navn på.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i juni 2011 EnergiMidt for at have overtrådt markedsføringslovens § 6, stk. 3, hvorefter erhvervsdrivende ikke må fremsende reklamemateriale til en bestemt fysisk person, hvis den pågældende står på Robinsonlisten. Sagen blev afsluttet en måned senere ved, at EnergiMidt betalte en bøde på 200.000 kroner.
Sø- og Handelsretten kom i maj 2011 frem til det samme resultat i en sag om Post Danmarks omslag ”Med Rundt”.

I april 2013 udtalte Højesteret imidlertid i Post Danmark-sagen, at omslaget ”Med Rundt” med en adresse påtrykt, men uden navn, ikke var omfattet af markedsføringslovens § 6, stk. 3, idet kravet om, at der skal være tale om en henvendelse til en bestemt fysisk person ikke kunne anses for opfyldt.

I lyset af Højesterets dom indstillede Forbrugerombudsmanden til politiet, at EnergiMidt fik tilbagebetalt bøden på 200.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076