23948sdkhjf

Undersøgelse er en kæp i hjulet på landbaserede vindmøller

Flere foreninger advarer imod en undersøgelse, der skal klarlægge, om vindmøller giver sundhedsproblemer. - Kommunerne sætter deres vindmølleplaner på standby, lyder advarslen.
Det skriver Altinget.dk.

Folketinget har besluttet at iværksætte en stor undersøgelse af om støj fra vindmøller kan udgøre en sundhedsfare for naboer til møllerne. En undersøgelse, der ventes færdig i løbet af to til tre år. Både Vindmølleforeningen og WWF frygter nu ifølge mediet, at den lange ventetid vil få mange kommuner til at vente med opsættelsen af nye vindmøller, til de kender resultatet af undersøgelsen.

- Når man har sat sådan en undersøgelse i gang, så er der nogen lokalpolitikere, der bliver usikre og skyder planlægningen for vindmøller til hjørne, indtil undersøgelsen er klar. Men en så lang pause kan gøre det svært at realisere de mål, som et næsten enigt folketing har vedtaget, siger Asbjørn Bjerre, direktør i Vindmølleforeningen, til Altinget.dk.

Han hentyder til energiaftalen fra 2012, hvori det er besluttet, at der frem mod 2020 skal opsættes nye vindmøller på land med en samlet kapacitet på 1.800 MW.

Den pågældende undersøgelse skal belyse sammenhængen mellem vindmøllestøj og henholdsvis diabetes, depression, blodtryk, fødselsvægt og søvn.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109