23948sdkhjf

Energinet.dks årsresultat påvirket af million-nedskrivning

Energinet.dks årsresultat for 2013 er negativt påvirket af en nedskrivning på 500 mio. kr. af virksomhedens aktiver i Energinet.dk Gaslager A/S.
Energinet.dk kan ikke dokumentere sin værdiskabelse gennem årsregnskabets bundlinje. Virksomhedens økonomi er baseret på et hvile i sig selv-princip, som kun giver mulighed for at indregne afholdte omkostninger tillagt forrentning af egenkapitalen. Energinet.dk’s afkast leveres til samfundet i form af høj forsyningssikkerhed på el- og gasområdet og bidrag til en effektiv grøn omstilling af det danske energisystem.

Året i tal
I 2013 var Energinet.dk’s omsætning i lighed med i 2012 på 9,8 mia. kr. Årets resultat efter skat er på 37 mio. kr. mod 261 mio. kr. i 2012.

Resultatet er påvirket af to modsatrettede forhold. Årets resultat er positivt påvirket af en regulering af udskudt skat som følge af Folketingets vedtagelse af vækstpakken den 27. juni 2013, hvor det er besluttet gradvist at nedsætte selskabsskatteprocenten fra 25% til 22%. Denne nedsættelse påvirker positivt med 398 mio. kr.

Årets resultat er negativt påvirket af en nedskrivning af virksomhedens aktiver i Energinet.dk GAslager A/S. Som følge af et presset marked og deraf falden omsætning er der foretaget en nedskrivning på 500 mio. kr.

Markante resultater på el & gas
I de senere år har Energinet.dk realiseret markante resultater i effektiviseringen af driften af el- og gassystemet, og i 2013 dokumenterede en uafhængig analyse, at Energinet.dk har forbedret sin effektivitet og nu ligger i toppen blandt europæiske eltransmissionsvirksomheder. Mens omkostningsprocenten - dvs. driftsomkostningerne i forhold til anlægsværdien - i 2009 var på 4,2 pct., var den i 2013 på 2,5 pct. Samtidig ligger Energinet.dk også i Europas top, når det gælder virksomhedens kerneopgave: el- og gasforsyningssikkerhed.

Energinet.dk investerer i disse år massivt i en effektiv og sikker el- og gasforsyning. På gasområdet har Energinet.dk udvidet transmissionsnettet mod Tyskland og dermed muliggjort sikkerhed for gasforsyningen, når gasreserverne i den danske del af Nordsøen klinger af. Også på elområdet arbejder Energinet.dk med at forstærke såvel det interne transmissionsnet som elforbindelserne til udlandet for at fastholde en høj forsyningssikkerhed og et velfungerende marked i takt med, at bl.a. vindmøller overtager en større andel af den samlede elproduktion.

Forventninger til indeværende år
Energinet.dk-koncernen forventer i 2014 et omkostnings- og investeringsniveau som i 2013. Da forretningsområderne drives ud fra et hvile-i-sig-selv princip forventes udgangssituationen et nulresultat svarende til et resultat på -100 mio. kr. til 100 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062