23948sdkhjf

Aarhusianerne får landets største halmkraftværk

Fra efteråret 2016 vil et nyt halmkraftværk til 1,3 milliarder kroner levere en femtedel af fjernvarmen til de aarhusianske fjernvarmekunder.
Det skriver Ingeniøren.

Det kommende halmkraftværk, der skal opføres ved siden af det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg i forstaden Lisbjerg, vil årligt brænde 240.000 ton lokalt produceret halm af i et anlæg med en indfyret effekt på 110 MWth. Anlæggets effekt er fordelt på 30 MW el-effekt og 80 MW fjernvarme. Anlægget bliver dermed ifølge Ingeniøren landet største halmfyrede kraftvarmeværk målt på halmforbrug.

Og når værket fra efteråret 2016 sender grøn fjernvarme til aarhusianerne bliver det ifølge affaldsvarmechef Bjarne Munk Jensen fra Aarhus Kommune til en lavere pris end i dag.

- Halm er billigere end træpiller, som man vil fyre med på Studstrup-værket, hvor vi ellers får vores varme fra. Og der bliver 100.000 ton halm til overs i lokalområdet, når Studstrupværket holder op med at fyre med kul og halm. De halmmængder kan vi overtage, siger Bjarne Munk Jensen til Ingeniøren.

Aarhus Kommune, som investerer pengene i det nye værk, er samtidig i gang med at overtage en række mindre halmvarmeværker rundt omkring byen for på den måde at øge fjernvarmekapaciteten på halm, skriver mediet.

Udbudsmaterialet er lige nu på vej ud til de prækvalificerede firmaer, og til august skal byrådet godkende den endelige anlægsbevilling på basis af det valgte tilbud. Samtidig er en VVM-godkendelse af projektet nært forestående.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078