23948sdkhjf

Dong Energy godkender kapitaludvidelse

Energikoncernens aktionærer har på en ekstraordinær generalforsamling torsdag godkendt den planlagte kapitaludvidelse. Samtidig får medarbejderne nu mulighed for at tegne aktier i selskabet.
Torsdag blev kapitaludvidelsen i Dong Energy en realitet.

Dermed tegner fonde administreret af Goldman Sachs gennem New Energy Investment s.à r.l., Arbejdsmarkedets Tillægspension, PFA Pension, Forsikringsaktieselskab og de eksisterende minoritetsaktionærer Seas-Nve, SE, Insero Horsens og Nyfors Entreprise aktier i selskabet for et samlet beløb på 13.050 millioner kr. Det oplyser Dong Energy i en selskabsmeddelelse.

Samtidig er tyskeren Martin Hintze indtrådt som nyt bestyrelsesmedlem. Hintze er administrerende direktør for Merchant Banking hos Goldman Sachs International i London.

Lancerer medarbejderaktieprogram
Ved samme lejlighed har energiselskabet nu lanceret sit medarbejderaktieprogram, der både giver ledelse og medarbejdere i Dong Energy mulighed for at tegne aktier i selskabet.

Aktieprogrammerne består af et generelt aktieprogram, der henvender sig til medarbejderne, samt et specifikt aktieprogram, der henvender sig til ledende medarbejdere. For medarbejderne i det generelle aktieprogram er prisen 80,4365124 kr. per medarbejderaktie, svarende til en rabat på 25 procent i forhold til markedsprisen, mens prisen for de ledende medarbejdere er 107,2486831 kr. per medarbejderaktie, svarende til markedsprisen.

Afhængig af blandt andet udviklingen i værdien af Dong Energy vil deltagere i aktieprogrammerne i forbindelse med en børsintroduktion eller senest i 2019 kunne få tildelt rettigheder til såkaldte "matching shares" svarende til mellem 0 og 125 procent af de tegnede medarbejderaktier, oplyser energiselskabet.

Formålet med aktieprogrammerne er ifølge Dong Energy at give medarbejderne, ledelsen og selskabets aktionærer en fælles mulighed for at understøtte og deltage i værdiskabelsen i Dong Energy frem mod en eventuel børsnotering af selskabet. Aktieprogrammerne indeholder derudover et væsentligt element af fastholdelse, da muligheden for ”matching shares” bortfalder, såfremt deltageren opsiger sin stilling inden en eventuel børsnotering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1