23948sdkhjf

Dansk klimapolitik skader konkurrenceevnen

Det er en af konklusionerne i en rapport, som Miljøøkonimisk Råd kommer med i næste uge.
De danske ambitioner på klimaområdet er så høje, at de forværrer konkurrenceevnen og beskæftigelsen, reducerer velstanden og giver forbrugerne for høje elpriser. Det skriver Jyllands-Posten med reference til en rapport, som Miljøøkonomisk Råd fremlægger torsdag i næste uge. En rapport, som avisen allerede nu har fået adgang til.

Ifølge rapporten er Danmark nødt til at tage et opgør med en energipolitik, der er langt mere ambitiøs end de øvrige EU-lande, fordi det svækker vores konkurrenceevne og i sidste ende ikke gavner klimaet. De CO2-kvoter, vi som følge af mere vedvarende energi ikke bruger i Danmark, kan nemlig bruges andre steder i EU.

Rådet forslår derfor, at den danske målsætning om 35 procent vedvarende energi i 2020 reduceres, så den bedre matcher det europæiske mål om 30 procent vedvarende energi i 2020.

Genovervej Kriegers Flak og Horns Rev 3
Helt konkret mener rådet, at politikerne bør genoverveje havmølleparkerne Kriegers Flak og Horns Rev 3. Hvis de bliver udsat til efter 2020 vil det reducere andelen af vedvarende energi fra 35 procent til 33 procent i 2020.

Samtidig mener rådet, at der bør lukkes for yderligere støtte til vedvarende energi i elproduktionen. Det kan ifølge rådet spare de danske virksomheder og husholdninger for 3,5 mia. kr. og medfører 5.000 nye job indenfor to til tre år, skriver Jyllandsposten.

EU skal op på dansk niveau
Mens Dansk Folkeparti mener, man bør lytte til eksperterne, så mener Socialdemokraterne, at der er tale om en alt for snæver fokusering på de økonomiske aspekter. Og hos De Konservative, mener klimaordfører Charlotte Dyremose ikke, at det er de danske klimaambitioner, der er problemer.

- Problemet er, at EU ikke er lige så ambitiøs som os. Men så må opgaven være at få EU op på vores niveau og ikke få os ned på EU-niveau, siger hun til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078