23948sdkhjf

Amerikanske forskere kritiserer europæisk import af træpiller

Når Europa importerer træpiller fra private skove i USA er der tale om en fejlstyret klimapolitik, mener amerikanske forskere. I USA er der nemlig ingen lovgivning, der sikrer bæredygtig skovdrift i private skove.
Det skriver Ingeniøren.

40 amerikanske forskere har i august 2013 sendt et brev til EU-kommissionen, hvori de med tanke på klimaet advarer imod import af amerikanske træpiller. Træpillerne kommer nemlig ifølge forskerne fra skove, hvor ingen lovgivning sikrer bæredygtig skovdrift. Dermed risikerer klimaet ifølge forskerne at få det værre end ved afbrænding af kul.

- Som videnskabsfolk og bekymrede borgere beder vi Dem genoverveje de politiske tiltag, der driver efterspørgslen på træpiller. Vi henstiller til Dem hurtigt at tage affære for at modvirke de skadelige indvirkninger på klima og biodiversitet, hedder det ifølge Ingeniøren i brevet til EU-Kommissionen fra august.

Siden er bekymringen blot steget hos de amerikanske videnskabsfolk, som ifølge Ingeniøren, ikke tror, at europæerne er klar over den manglende lovgivning for de private amerikanske skove.

Det sydøstlige USA var i 2012 med en eksport på 1,75 millioner ton verdens største eksportør af træpiller til biomassebaseret elproduktion. I 2015 forventes eksporten at nå op på 5,7 millioner ton. Dong Energy forventer til sammenligning at brænde 1,8 millioner ton træpiller og 1,2 ton træflis af årligt i 2020. Og planen er, at en stor del skal komme fra det sydøstlige USA. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109