23948sdkhjf

EU's accept af dansk statsstøtte sætter fart på biogasprojekter

De økonomiske udsigter har siden november været usikre for flere danske biogasprojekter, som har budgetteret med støttemidler både til anlæg og drift. Nu er der endelig kommet en afklaring, der gør at biogasprojekterne kan forsætte.
I sidste uge accepterede Europa-Kommissionen, at driftsstøtte til brug af biogas til elproduktion og opgradering kan kombineres med anlægstilskud til biogasanlæg. Det betyder, at al juridisk uklarhed om energiaftalens biogasstøtte nu væk. Og det giver fornyet kraft til de danske biogasprojekter, der siden november 2013 ikke rigtigt har kendt sine fremtidige vilkår.

Læs også: EU accepterer dansk statsstøtte til biogas

Et af de projekter er BIO-Center Gudenå. Her glæder formand Henry Kuhr sig over, at man nu også kan få statsstøtte til produktionen.

- En af betingelserne for, at vi kan få det her gennemført, er, at de priser vi blev stillet til udsigt, bliver effektiviseret. Det ser det endelig ud til, at de gør nu, siger formand Henry Kuhr til DR Midt&Vest.

Næste udfordring for det midtjyske biogasprojekt bliver nu at finde den rigtige placering til biogasanlægget, som skal stå færdigt i sensommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11