23948sdkhjf

Lyn-firma kigger mod udlandet

Global Lightning Protection Service, der blandt andet levere beskyttelse mod lyn til vindmøller, vender nu både blikket mod nye lande og nye brancher.
Det skriver Herning Folkeblad.

I en branche som vindmøllebranchen, der er præget af regeringers vel- eller modvilje til støtteordninger, er ordrehorisonten for en virksomhed som Global Lightning Protection Services, GLPS, ifølge virksomhedens administrerende direktør Kim Bertelsen, kort og usikker. Derfor vælger den danske niche-virksomhed nu også at satse på fly- og forsvarsindustrien samt olie- og gassektoren for at gøre fremtiden mere sikker.

-Fællesnævneren er, at der er mange penge at tjene ved at beskytte kritiske processer mod lyn. Det er en meget snæver niche, og på den baggrund er vi stolte af at kunne beskæftige 15, siger Kim Bertelsen til Herning Folkeblad.

Samtidig går virksomheden med planer om, at starte sin egen produktion op i den nærmeste fremtid. GLPS har hidtil fungeret som en rådgivende ingeniørvirksomhed, som har forsynet kunderne med tegningerne til de pågældende løsninger. Men fremover vil virksomheden ifølge Kim Bertelsen gerne have en større del af værdikæden, skriver avisen.

Og GLPS har allerede taget første skridt i denne retning med et nyudviklet målesystem, der måler hvor mange og hvor store lyn, der rammer møllevingerne. Systemet testes i øjeblikket og skal efter planen sættes i produktion senere på året.

Udlandet kalder
GLPS planlægger samtidig at øge sin tilstedeværelse internationalt. Virksomheden er allerede ved at have et kontor i Hamborg oppe at køre og planlægger at oprette kontorer i både USA og Kina senere på året. Det skal bringe virksomheden tættere på kunderne og være med til at nedbryde kulturelle og sproglige barrierer. Og samtidig øger det GLPS’s muligheder for at ansætte folk med de rette kvalifikationer, skriver Herning Folkeblad.

80 procent af virksomhedens omsætning kommer i dag fra eksport – hovedsageligt til Tyskland og Spanien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064