23948sdkhjf

Hofor opstiller vindmøller ved safaripark

Forsyningsselskabet Hofor går til august i gang med at bygge tre nye vindmøller ved Knuthenborg Park & Safari på Lolland. Når de bliver sat i drift til januar 2015, kan de forsyne 8000 familier med strøm.
Det oplyser Hofor.

Christoffer Knuth, administrerende direktør for Knuthenborg, lægger jord til møllerne og har udviklet projektet, som allerede i 2012 blev godkendt af Lolland Kommune. Han ser nu frem til, at projektet bliver virkelighed:

- Vi er rigtig glade for, at en ansvarlig og seriøs spiller på vindmarkedet overtager virkeliggørelsen af vores vindprojekt. Det bliver en rigtig god løsning, og vi glæder os til at formidle om bæredygtig energi til vores gæster, lyder det fra Christoffer Knuth.

Også Hofor er glad for partnerskabet med Knuthenborg.

- Placeringen tæt på Knuthenborg Safaripark er fantastisk. Udover de gode vindforhold, så gør møllerne positiv reklame for dansk vindkraft. Parken har jo rigtig mange besøgende og måske vil Knuthenborg-møllerne åbne døren for andre utraditionelle vindmølleplaceringer i Danmark. Det er jo efterhånden svært at finde plads til den grønne strøm, der er nødvendig for at nedbringe landets CO2-udledning, siger Jesper Pedersen, chef for Vind & Sol i HOFOR.

Den ene mølle bliver en folkemølle
De tre vindmøller vil årligt spare atmosfæren for 8.900 tons CO2. En af møllerne bliver en folkemølle, og et nystiftet vindmøllelaug vil udbyde andele i møllen. Borgere bosat i en radius på 4,5 kilometer fra møllerne får fortrinsret til at købe andele.

- Tanken er, at lokale borgere skal have mulighed for et direkte medejerskab i møllerne, som jo kommer til at stå i deres område, siger Jesper Pedersen.

Prisen på en andel kan først beregnes, når der er indhentet tilbud på vindmøllerne og projektets økonomi ligger mere fast. Andelsprisen forventes dog med udgangspunkt i lignende vindprojekter at ligge på omkring 3.500 kroner per styk.

Christoffer Knuth bliver en af de kommende andelshavere.

- Vi bruger strøm i Knuthenborg Safaripark, og vi kan godt lide tanken om, at vi er medejere af den ene mølle og også på den måde støtter udviklingen af vedvarende energi, siger han.

De tre vindmøller får en kapacitet på cirka 3 MW hver og en totalhøjde på 149 meter. De vil tilsammen producere cirka 32 GWh CO2-neutral strøm om året svarende til elforbruget i 8000 parcelhuse. Det oplyser Hofor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078