23948sdkhjf

Dårlig idé at udskifte naturgas med træpiller

Det mener flere forskere. Træpillefyrede værker kan nemlig ikke regulere op og ned for deres produktion med samme hastighed og samme brændselseffektivitet som naturgasværkerne, hvilket er nødvendigt i en fremtid med mere vindkraft.
Det skriver Ingeniøren.

Når kraftværkerne i disse år er i gang med en massiv import af træbaseret biomasse, så bør de undlade at lukke naturgasværkerne, det mener flere forskere ifølge Ingeniøren. Vi får nemlig brug for naturgasværkerne i det lange løb.

- Vi har især brug for at sikre grundlaget for de decentrale naturgasværker til at skrue op for produktionen, når vindmøllerne ikke længere kører rundt. Ser vi ud i fremtiden, har vi brug for fleksibiliteten og muligheden for at fyre med biogas og gasificeret biomasse. I øjeblikket er fremtiden usikker for disse anlæg pga. de ændrede vilkår, siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, til Ingeniøren.

Professoren forklarer samtidig overfor Ingeniøren, at hvis man satser på træpiller i alle centrale værker, så risikerer vi at låse os fast i et unødigt stort biomasseforbrug.

De to medlemmer af Klimakommissionen Jørgen Henningsen og Jørgen E. Olesen deler ifølge Ingeniøren Brian Vad Mathiesens holdning. Jørgen Henningsen finder det i forvejen usikkert, hvor stor klimagevinst der er ved at udskifte kul med træpiller, og udskifter man naturgas med træpiller, mener han, at klimgevinsten bliver til at overse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579