23948sdkhjf

Topsøe køber sig ind i britisk batterifirma

Det er første gang i Haldor Topsøes 74-årige historie, at virksomheden køber en ejerandel i en anden teknologivirksomhed, men det bliver ikke den sidste. Topsøe varsler således opkøb i både USA og Europa inden for kort tid.
Det skriver Børsen.

Haldor Topsøe har købt 18 procent af den britiske virksomhed Faradion, der arbejder på at udvikle en billigere og bedre afløser for lithium-ion-batterier, som i dag anvendes i alt fra boremaskiner og mobiltelefoner til elbiler. Og det er ifølge Børsen et opkøb, der markerer starten på en offensiv opkøbsstrategi, som skal være med til at øge den danske teknologivirksomheds omsætning fra 5,2 mia. kr. i 2012 til hele 30 mia. kr. i 2025.

Haldor Topsøe har betalt et mindre tocifret millionbeløb for sin 18 procents ejerandel i Faradion, men ambitionerne for det britiske firma er store.

- Alene inden for batterier regner vi med, at vi kan opbygge en forretning, der vil generere en årlig omsætning for os på 4-5 mia. kr. Det er et kæmpemarked, hvis vi vel at mærke får succes, siger Haldor Topsøes adm. direktør, Bjerne S. Clausen, til Børsen.

Flere opkøb på vej
Og selvom britiske Faradion er den første teknologivirksomhed, som Haldor Topsøe har købt sig ind i, så bliver det langt fra den sidste. Den nærmeste fremtid vil nemlig ifølge Bjane S. Clausen byde på flere opkøb.

Haldor Topsøe har således allerede to-tre andre virksomheder i kikkerten, hvoraf den ene, som Topsøe planlægger at købe 100 procent inden for en måned eller to, ligger i USA. Og derefter er det et europæisk firma, der står for skud. Det skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125